• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
 • Hem
 • Böcker
 • Ungdomsböcker
 • Markus av trolyrien
Ungdomsböcker-Joseph A. Davis

Markus av Trolyrien

Art. nr: 404693

  Ej i lager. Vi skickar inom 4-8 vardagar.

  59,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom för Prins Albrak och spottade på honom....

  När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan.

  I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna.

  Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

  Ny pocketutgåva! Som inbunden har Markus av Trolyrien redan hyllats och finns i tre delar. Nu kommer första delen med nytt omslag och i pocket, för att bli ännu mer tillgänglig för hela den skara som älskar den. Nedan finns ett urval av de recensioner som boken fått. Fler kan läsas på seriens egen hemsida: www.trolyrien.com

  "Rolig, spännande och fängslande!" (Jennies boklista)

  "Markus av Trolyrien har allt man kan önska sig: äventyr, spänning, magi, humor, vänskap och kärlek." (Gullis lästips)

  "En riktigt festlig fantasyhistoria..." (Åsa Pettersson, DAST magazine)

  "En spännande fantasybok där det händer saker hela tiden." (Läspedagogen)

  Barnens bibliotek *****

   

  Om författaren: Joseph A. Davis är född i USA, men bor och skriver i Sverige där han har sitt hem. Han kan ofta hittas på en skola där han gör kreativa föreläsningar och lockar till läsning och skrivande, när han inte filar på en ny berättelse (vilket han gör ofta).

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln