• Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Sedan 1954
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.

Om oss

VÅR HISTORIA:

1954, det är tag sedan nu. Men det var ett händelserikt år som har skrivit in sig i historieböckerna. Bland annat presenterar Volvo sin första sportbilsmodell "Volvo Sport”, Elvis Presley skivdebuterar med låten "That´s all right”, Radiotjänst börjar med regelbundna försökssändningar med television i Sverige och 12 april spelar Bill Haley in ”Rock Around the Clock". Fem dagar senare, på påskafton 1954, startar Axel Bjurenstedt Nya Musik i Jönköping.

OM OSS:

(Påskafton 17 april 1954 öppnade Axel Bjurenstedt sin butik Nya Musik- och missionsbokhandeln på Trädgårdsgatan i Jönköping.)

Då, som nu, består sortimentet av böcker skrivna utifrån en kristen livsåskådning, skivor av kristen och klassisk utgivning, noter samt musikinstrument. Sedan 1961 bedrivs verksamheten i vår fastighet på Trädgårdsgatan 12 i Jönköping, bara ett stenkast från den ursprungliga butiken. Redan från starten kombinerades butiken med en postorderavdelning, något som i dag har utvecklats till att bli den största delen av vår verksamhet – vår webbutik.

Du är alltid välkommen att besöka vår butik på Trädgårdsgatan. På ca 800 kvm kan du ta del av hela vårt sortiment och få hjälp av vår kunniga personal. Vi riktar oss till privatpersoner, kyrkor och skolor över hela landet.I vår BOKHANDEL hittar du, förutom böcker från alla kristna bokförlag, även ett stort sortiment av CD- och LP-skivor med kristen & klassisk utgivning, DVD-filmer och noter för såväl nybörjaren och kören. Vi har även många presentartiklar och kort.

Vår MUSIKAVDELNING tog sin form bland strängmusik och frikyrkans framväxt. Mandoliner, akustiska gitarrer/pianon samt elorglar var det som fyllde våra lokaler då. Idag har vi ett brett sortiment av instrument och tillbehör. Vår avdelningen för klaviatur-instrument är en Sveriges största när det kommer till Roland pianon, men vi jobbar också med många andra kända varumärken som man kan jämföra emellan. Akustiska gitarrer har följt oss sedan starten och har alltid varit en viktig del i vårt sortiment. Vi har ett separat rum för akustiska gitarrer för att ha kontroll på luftfuktigheten runt gitarrerna men också för att man ska kunna provspela i en lugn och avslappnad miljö.

Vår affärsidé är att sälja produkter som utvecklar och engagerar människor i alla åldrar. Vi sätter relationer med människor i första hand där också service och omtänksamhet är hörnstenar i vår verksamhet. Det är viktigt för oss att du som kund, oavsett om du handlar i vår fysiska butik eller webbutik, skall känna dig nöjd med ditt köp.

I dag drivs Nya Musik av David Bokinge, Niklas Bokinge, Johan Bokinge, Henrik Albertsson och Patrick Lindahl.


INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln