• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
 • Hem
 • Böcker
 • Ungdomsböcker
 • Den förbjudna boken
Ungdomsböcker-Päivi Billing

Den förbjudna boken

Art. nr: 400852

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  195,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  I Phies värld äger varje familj en bok som är förbjuden att läsa. Barnen får lära sig godkända versioner av bokens berättelser i skolan, men den som öppnar Boken själv riskerar att släpas ut i Saahs öken av Rådet, som styr över Namma och Elisar med järnhand. Men autistiska Phie kan inte släppa sin fascination av Boken. Vem är den märkliga Konung Sahuye som viskar till henne genom bokens sidor, genom djup historia ? och som lockar henne att ta reda på mer och mer om honom ...? Och om Phies minnen blir svepta av Rådet, vem är hon då?

  Parallellt med Phies historia vecklas en annan sällsam berättelse ut sig: den om flickan som läser hennes bok, och om hennes egendomliga resa utanför murarna för att rädda den bror som en gång var hennes värsta plågoande.

  Päivi Billing började för cirka fyra år sedan syna kristendomens sakargument i sömmarna. Hon ville ta reda på de historiska argumenten, logiska argumenten och sakargumenten för kristendomen. Detta ledde henne till att läsa tung kristen apologetik ? böcker skrivna av den ena professer emeritus i nystestamentlig forskning efter den andra. Deras argument övertygade så småningom henne och ledde henne till en egen personlig tro på Jesus. Det var efter en intervju av hennes elever i högstadiet (där hon är lärare) som tanken på att skriva en bok för dessa ungdomar föddes. Hur ska dagens ungdomar kunna fatta ett informerat beslut kring kristendomen om de inte har några fakta alls att ta ställning till? Därav en fantasyberättelse grundad på just kristen apologetik. En annan tanke som gnagde i henne var just om hon genom samma bokprojekt även skulle kunna förklara autistspektrum för ungdomarna? Ur vetskapen, att den högfungerande autistiska flickan sällan ? om inte aldrig ? får vara hjälten i fantasyberättelserna föddes Phie, hjälten i hennes bok. Resultatet är en viktig, spännande och högaktuell bok som tar upp frågor på ett intressant och annorlunda sätt.

  Titta gärna in på författarens egen hemsida: http://denforbjudnaboken.weebly.com/

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln