• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
 • Hem
 • Böcker
 • Dömd till döden
Biografier & livsberättelser-Mariam Ibraheem, Eugene Bach

Dömd till döden

Art. nr: 409130

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  229,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Mariam Ibraheem föddes i ett flyktingläger i Sudan. Hennes muslimske far dog när hon var sex år gammal och hon uppfostrades av sin mamma som var kristen. Efter en traumatisk barndom blev Mariamen framgångsrik affärskvinna, gifte sig med mannen hon älskade och fick en pojke.

  En dag 2012 rämnade hela hennes värld när de sudanesiska myndigheterna insisterade på att hon var muslim med tanke på hennes pappas bakgrund.

  Hon hade begått ett brott när hon gifte sig med en kristen man, och nu måste hon överge både sitt äktenskap och sin son för att bli muslim. Under intensivt tryck vägrade Mariam, gång på gång. Till sist dömde en sharia-domstol henne till 100 piskrapp – och till döden genom hängning.

  Denna bok är den starka sanna berättelsen om en modig ung mamma som var villig att ställas inför döden hellre än att avsäga sig sin tro på Jesus. Mariam Ibraheem stod upp för alla kvinnor som förtrycks för att de är kvinnor och för alla som utstår religiös förföljelse.

  Dömd till döden tar läsaren med på Mariams gripande resa från ett liv under islamisk lag, genom fångenskap och barnafödande i bojor till den uppseendeväckande befrielsen från dödsstraffet efter ett internationellt upprop från alltifrån diplomater, journalister, aktivister och till och med påven Franciskus.

  Om författarna

  År 2014 dömdes sudanesiskan Mariam Ibraheem av en shariadomstol till hundra piskrapp för äktenskapsbrott eftersom hon gift sig med en kristen man, samt till döden genom hängning för att hon vägrat avsvära sig sin kristna tro och bli muslim.

  Idag är Mariam språkrör för andra som är offer för religionsförföljelse liksom för kvinnor som utsätts för övergrepp i sina egna hem. Hon är medgrundare och föreståndare för organisationen Tahrir Alnisa (”Befrielse av kvinnor”) – www.tahriralnisa.org som verkar för kvinnor och barn utsatta för våld i hemmet och för religiöst motiverat våld. Hon ingår också i styrelsen för Anti-Trafficking International.

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln