ROLAND GP609

Det finns inget annat musikinstrument som fyller ett rum som en flygel. Både med sin visuella ståtlighet men också med sin klang. Rolands GP609 är en blickfångare, ett verktyg för underhållning och utveckling.

Nu kan du uppleva känslan av en traditionell flygel, vars klang ofta varit kärnan för musik i över 300 år. Du kan utforska de musikaliska möjligheterna men också de ändlösa kreativa möjligheterna som erbjuds av den senaste digitala teknologin. Sedan Roland skapade världens första anslagskänsliga elpiano 1974 har de blivit ledarna för digital innovation när det kommer till piano - och den nya GP609 ger konkret svar på vår tro att avancerad teknologi och produktkunskap kan föra din musik framåt.

Om du behöver övertyga dig om att teknologi och tradition kan samexistera så sätt dig vid en Roland GP609 Digital Grand. Detta luxuösa instrument erbjuder alla typer av musiker en sublim flygelupplevelse, där teknologi och en autentisk spelkänsla sammanfogas med klassisk flygeldesign. Låt dig inspireras av ett instrument som kombinerar den senaste ljudmotorn med en helt ny klaviaturmekanik, förbättrat flerkanals högtalarsystem och ett antal digitala fördelar - tillsammans med fantastiska ljud som kommer att inspirera till lysande spel många år framöver.

Här hittar du GP609 i vår WEBBUTIK:

TILL PRODUKTSIDAN: Roland GP609, Svart Piano Lack

SuperNATURAL-modellering för en spelkänsla som känns äkta

Om du har spelat akustiskt piano i många år kan du ha åsikten att inget annat kan återskapa den förtrollande klangen och känslan. Slå an en tangent på GP609 och tänk igen. Det senaste digitala instrumentet har Rolands erkända SuperNATURAL Piano Modeling vilken återskapar hela den ljudskapande processen i ett akustiskt piano för en fyllig och komplex klang. Du kommer att inspireras av en unik klaviatur som kombinerar trä och gjutet material för bra spelkänsla och hållbarhet och även de mest krävande pianisterna som använder avancerade spelsätt kommer att vara nöjda med den uttrycksfulla, progressiva fortepedalen.

 

 

PHA-50 klaviatur med "Ebony-feel"

Traditionalister kommer omedelbart att känna sig som hemma med GP609:s klaviatur. Tangenterna återskapar utseendet och känslan av äkta ebenholts och elfenben och dess fuktabsorberande egenskaper gör att dina fingrar inte halkar av tangenterna när du spelar. Tangenterna har en sofistikerade konstruktion med sidor av trä men med en intern ram tillverkad av moderna gjutna material och kopplade till högupplösta sensorer som kommer att hålla i åratal. Fördelen är inte enbart autentisk spelbarhet utan även en konsistent känsla vid förändringar i temperatur och luftfuktighet vilket besparar dig det kostsamma underhåll som krävs av en traditionell klaviatur.

Progressiv fortepedal

Här finns Rolands pedalmekanism Progressive Damper Action som är mycket lik pedalresponsen hos ett akustiskt piano vilket medför att GP609 stöder de mest uttrycksfulla och nyanserade spelsätten. Precis som du förväntar dig av ett akustiskt piano ger pedalen ett lättare motstånd när man börjar trycka ner den för att ge ett ökat motstånd när man trampar hårdare. När ett stycke musik kräver ett mer delikat spel har du nytta av den äkta ”halvpedal”-responsen där djupet av fortepedalen medger subtil kontroll av tonernas utklingning.

SuperNATURAL Piano Modeling

Klangen är en prioritet för alla seriösa pianister, men det är också där som många digitala pianon fallerar. Klangen i ett akustiskt piano är resultatet av otaliga fysiska interaktioner. Tangenten trycks ner, hammaren slår an strängen, strängen resonerar inne i kabinettet - innan tusentals andra element formar den slutliga klangen. Rolands SuperNATURAL Piano Modeling-teknologi återskapar alla dessa faktorer, så för första gången låter och känns en digital flygel på riktigt som ett akustiskt instrument.

Luxuöst utseende och autentisk flygelkänsla

Trots att den är packad med avancerad teknologi är GP609 betryggande traditionell när det gäller stil. Här är klassiska linjer kombinerade med en utrymmesbesparande flygelmöbel och den finns i två olika finishar; svart eller vit pianolack.

Högklassig känsla

Då den är praktfull i varje detalj är GP609 är ett instrument i absolut toppklass och kompletterar alla miljöer. Finisharna i svart eller vit pianolack är fantastiska och dess ljusbruna resonansbotten förstärker det luxuösa intrycket. Precis som på akustiska flyglar speglar locket på GP609 dina händer när du spelar. Den diskreta frontpanelen kompletterar den eleganta designen - inbjudande, tydlig och lätt att använda.

Vikt och design

Trots GP609:s låga vikt (148 kg) och kompakta storlek (1,501 mm) är dess flygelestetik omisskännelig. Den väger cirka hälften av vad en akustisk flygel väger och är mycket enklare att installera eller flytta.

Hjul

Inbyggda hjul gör det lättare att flytta pianot och hitta den perfekta placeringen och dess platsbesparande storlek gör att du kan spela på en flygel även där det är begränsat med utrymme - oavsett om det är hemma eller på ett annat spelställe.

Specialdesignade högtalare fyller rummet med klang

En av glädjefaktorerna med en traditionell akustisk flygel är den majestätiska naturliga klangen och projektionen. Uppenbarelsen är att Roland GP609 får samma uppmärksammande effekt tack vare ett inbyggt ljudsystem vars specialdesignade flerkanals audioteknologi ger en omfamnande klang som verkar komma från instrumentets inre. Oavsett om du spelar hemma - eller i större rum från restaurang och hotellobby till kyrka och konsertlokal - kan du förlita dig på en kraftfull, uttrycksfull och kontrollerbar klang som fyller rum.

Ett ljud du kan kontrollera

Spela på tangenterna och du kommer att njuta av ett fylligt och realistiskt akustiskt flygelljud som levereras av ett inbyggt 6:1-kanals multihögtalarljudsystem bestående av sex högtalare och en bashögtalare. Det är designat att producera optimal ljudprojektion och återskapa den multidimensionella kraften i en traditionell flygel, från den fylliga basen till glittrande diskant och allt med en omfamnande rumskänsla. Men där pianister med akustiska pianon har problem med volymen har GP609 en dedikerad volymkontroll vilket ger flexibilitet för alla spelsituationer.

Detaljrikt med akustisk projektion

Rolands Acoustic Projection-system är ett högtalarsystem med flera högtalare som ger ett fylligt och omfamnande ljud in i minsta detalj där varje högtalare har sin egen uppgift i den totala ljudbilden. Kraftfulla högtalare i kabinettet ger den expansiva huvudsakliga pianoklangen uppåt och nedåt medan spatialhögtalare på båda sidor återskapar resonansen i pianots ram för att expandera ljudfälten åt höger/vänster. Närfältshögtalarna ger de mer ”uppenbara” ljuden inklusive dramatiska övertoner och till och med ljudet från hammare när de slår an pianots strängar.

Headphones 3D Ambience

En mycket praktisk egenskap hos digitala pianon är att du kan spela med hörlurar utan att störa din omgivning. Bra hörlurar ger en anmärkningsvärd tydlighet men en del pianon drar inte nytta av detta, utan växlar bara ljudsignalen från högtalarna till hörlurarna. Rolands pianon har Headphones 3D Ambience för att optimera ljudet så det låter som det kommer från själva pianot och inte genom dina hörlurar, vilket ger en totalt omfamnande spelupplevelse. Du kan koppla in dina hörlurar i en 1/4-tums telekontakt eller en 1/8-tums minitele och sjunka in i musikens värld - dag som natt.

Expandera din kreativitet

Nuförtiden spelar pianister ofta till sina favoritlåtar sparade på deras smartphones. Med inbyggt stöd för trådlös Bluetooth, tar GP609 ett steg till genom att låta dig strömma musik genom pianots kraftfulla interna högtalare vilket ger en betydligt mer engagerande upplevelse. Installera Rolands gratisapp Piano Partner 2 på din surfplatta så kan du ha roligt och lära dig spela piano utan sladdar - tack vare Bluetooth-teknologi.

Översikt

Flygeln är ett förfinat och majestätiskt instrument med en kraftfull och uttrycksfull klang. Dess graciösa utseende skänker en klassisk elegans till samtliga interiörer - oavsett om det är hemma eller i ett offentligt rum. Trots att den är odiskutabelt vacker är det inte helt utan utmaningar att äga en akustisk flygel. Tänk på regelbundna kostnader för stämning och underhåll av klaviaturen såväl som tyngden som gör den svår att flytta på. GP609 undviker dessa problem tack vare ett antal digitala fördelar som gör det lätt att glädjas åt en flygel på scen - eller hemma - utan kostnaderna eller besvären.

Hotell/Restaurang

Det fortlöpande underhållet av en flygel kan komma som en ovälkommen överraskning för hotell och restauranger. GP609 kräver inte regelbundet underhåll eller stämning och sparar därför tid och pengar för din verksamhet. GP609 kan även placeras på platser som är direkt olämpliga för akustiska pianon som t.ex. på utomhusrestauranger och lounger på kryssningsfartyg. Om det är fråga om begränsade utrymmen kan GP609 ge dig en flygel utan att ta för mycket plats. Då den väger ungefär hälften av vad en akustisk flygel väger är det lätt att hitta rätt plats och lika lätt att flytta om en ombyggnad eller ombokning så kräver. Om du för tillfället inte har en pianist kan GP609 trådlöst strömma musik från en smartphone genom sina kraftfulla inbyggda högtalare med justerbar volym beroende på om du bara behöver bakgrundsmusik eller det skall vara ett faktiskt musikaliskt framträdande. En variation av inbyggda ljud innebär att man även kan spela en bred repertoire av populära låtar.

Kyrkor

GP609 är den idealiska flygeln för kyrkor och samlingslokaler. Det inbyggda förstärkarsystemet är kraftfullt nog att sprida ett fylligt pianoljud utan att behöva ett externt högtalarsystem. Om salen är så stor att det krävs ett externt PA-system ger GP609 samma fina ljud via linjeutgångar vilket undanröjer behovet av ytterligare mikrofoner. Transport från backstage är mycket enklare tack vara dess låga vikt, kompakta design och inbyggda hjul. Ett allsidigt urval ljud, inklusive orglar och elpianon gör att man täcker ett stort antal olika musikstilar.

Utbildning

Att hålla ett akustiskt piano i optimalt skick är inte lätt. Speciellt inte om det används i ett välutnyttjat övningsrum eller klassrum eller i en konsertsal. GP609 levererar ett autentiskt flygelljud och ett anslag som passar de främsta musikerna - alltid tillgängligt och utan kontinuerliga underhållskostnader. Om flygeln skulle behöva flyttas från klassrum till konsertsal eller övningsrum är det lätt att flytta dit det behövs då GP609 väger cirka hälften av vad en akustisk flygel väger. Inbyggda inlärningsfunktioner som metronom, inspelning och twin-piano stöder och berikar elevernas vardagliga övningsrutiner. När lektionerna är slut kan du spela tillsammans med låtar på din smartphone, strömmade trådlöst via Bluetooth. Om du inte vill störa andra kan du öva tyst med hörlurar.

Intresserad?

Hör av dig till oss så svara vi på dina ev frågor och så bokar vi ett DEMO tillfälle med vår produktspecialist på DIGITALPIANO, JOHN. Ni når honom enklast via email: john.s@nyamusik.se eller via via telefon 036-169750.

 

Välkomna!

 

/NYA MUSIK - MUSIKINSTRUMENT