Det började redan 1954

1954 var ett händelsrikt år. Bland annat presenterar Volvo sin första sportbilsmodell "Volvo Sport". Elvis Presley skivdebuterar med låten "That´s all right". Radiotjänst börjar regelbundna försökssändningar med television i Sverige. 12 april spelar Bill Haley in Rock Around the Clock. Fem dagar senare, på påskafton 1954, startar Axel Bjurenstedt Nya Musik i Jönköping. Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik

Tre av Axels söner, Roland, Paul och Jan, kom en efter en att bli engagerade i företaget och tog 1976 över ägandet. 2016 tillkom David Bokinge som delägare.

Den första butiken låg på Trädgårdsgatan 31 och efter en tid flyttades butiken några kvarter, till Brunnsgatan. Efter ytterligare något år var det dags att flytta vidare till Trädgårdsgatan 12, där butiken fortfarande finns. I över 50 år har verksamheten utvecklats i den egna fastigheten på Väster i Jönköping. Den ena delen efter den andra i huset har tagits i bruk som butik eller lagerlokal. I dag är butiken på ca 800 kvm.

Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik

Redan från starten stod Nya Musik på flera ben.

Bokhandeln har under alla år sålt böcker och haft speciellt fokus på barnböcker. Även skivor och noter har funnits med sedan starten.

Vid sidan av bokhandeln har försäljning av musikinstrument alltid varit en viktig del i Nya Musiks verksamhet. Från att från början mest ha sålt dragspel och pianon finns det i dag en musikaffär med ett stort sortiment och med många välkända varumärken.

Från starten såldes också radioapparater och skivspelare. Allteftersom tekniken utvecklades kom också fler produkter, såsom TV och stereoanläggningar in i sortimentet. 2015 slutade Nya Musik med försäljning av radio- och TV-apparater.

Under många år sålde postorderavdelningen främst till kyrkor runt om i landet. Sedan webshopen startades 2007 har postorderavdelningen blivit Nya Musiks snabbast växande avdelning. Kyrkor och skolor är fortfarande stora kunder men numera är det också många privatpersoner som hittat till nyamusik.se och våra produkter.

Vår historia-Nyamusik
Vår historia-Nyamusik