Påskafton 17 april 1954 öppnade Axel Bjurenstedt sin butik Nya Musik- och missionsbokhandeln på Trädgårdsgatan i Jönköping. Då, som nu, består sortimentet av böcker skrivna utifrån en kristen livsåskådning, skivor av kristen och klassisk utgivning, noter samt musikinstrument. Redan från starten såldes produkter på postorder, något som i dag har utvecklats till den största delen av vår verksamhet – vår webbutik. Kyrkor och skolar har under hela företagets historia varit en stor kundgrupp hos oss. Vi skickar till konsumenter och kyrkor över hela landet och vi gör det snabbt!

Sedan 1961 bedrivs verksamheten i vår fastighet på Trädgårdsgatan 12 i Jönköping, ett stenkast från den ursprungliga butiken. Du är alltid välkommen att besöka vår butik, som är ca 800 kvm. Här kan du se hela vårt sortiment och få hjälp av vår kunniga personal.

I vår bokhandel hittar du förutom böcker från alla kristna bokförlag även ett stort sortiment av CD- och LP-skivor med kristen och klassisk utgivning, DVD-filmer och noter för såväl nybörjaren och kören. Vi har även många presentartiklar och kort.

Vår musikavdelning har ett brett sortiment av instrument och tillbehör. På vår avdelning för klaviaturinstrument hittar man många kända varumärken att jämföra emellan. Det finns också ett separat rum för akustiska gitarrer för att ha kontroll på klimatet runt gitarrerna men också så att man kan provspela i en lugn miljö.

Vår affärsidé är att sälja produkter som utvecklar och engagerar människor i alla åldrar. Vi sätter relationer med människor i första hand där också service och omtänksamhet är hörnstenar i vår verksamhet. Det är viktigt för oss att du som kund, oavsett om du handlar i vår fysiska butik, webbutik eller via postorder, skall känna dig nöjd med ditt köp.

I dag drivs Nya Musik vidare av Axel Bjurenstedts söner Roland, Palle och Jan samt David Bokinge.