Nyheter Musikinstrument

Nya Yamaha CLP-serien

Clavinova generation "600" är här! Clavinova är Yamahas standardserie för digitalpianon i möbel, och har erbjudit fantastiska modeller sedan mitten av 80-talet. Med en stor bredd i både utseende och prisklass, finns här något för de allra flesta! Den senaste generationen bjuder på ett par spännande nyheter, men ser också hur lyxiga funktioner från förra generationens toppmodeller har flyttat ner och återfinns nu från betydligt enklare modeller. Serien är indelad i sex steg: CLP-625, CLP-635, CLP-645, CLP-665GP, CLP-675 och CLP-685. "GP" står för Grand Piano och är alltså en digitalflygel; övriga modeller är av pianomodell.

En av nyheterna, som återfinns från CLP-645 och uppåt, är inbyggd Bluetooth. Detta förvandlar ditt piano till en fantastisk "bluetooth-högtalare", där du dessutom kan spela med i dina favoritlåtar! En annan nyhet av större vikt - även bokstavligt - är den helt nydesignade klaviaturen GrandTouch! Denna återfinns på de två toppmodellerna, och erbjuder en spelupplevelse som är närmre Yamahas berömda konsertflygel CFX än någon annan klaviatur i CLP-serien någonsin åstadkommit! Längre tangenter ger en jämnare spelkänsla även långt in på tangenten, och "counterweights" i CLP-685 ger dig en tyngd i tangenten som ligger oerhört nära känslan i ett CFX.

I vår butik hittar du alltid minst tre modeller ur CLP-serien uppställda och redo att provas och avnjutas - så välkomna in!

LÄS MER>

Boss MS-3

MS-3 Multi Effects Switcher är ett nytt koncept för pedalbord som maximerar din kreativitet genom att kombinera en multieffektprocessor i världsklass med en multi-pedal switcher i en liten dedikerad enhet. Nu kan alla sätta ihop ett professionellt effektsystem som är otroligt kompakt , extremt lätt och flexibelt nog att ge nästan alla ljud du kan tänka dig. MS-3 är ett kraftpaket, kapabel att simultant ge sex interna pedaleffekter och dessutom integrera tre av dina externa favoritpedaler. Den kan dessutom kontrollera din rig på djupet med kanalbyte i din förstärkare, justera effekter i realtid, styra MIDI-enheter, m.m. MS-3 gör det lätt att sätta ihop ett portabelt pedalbord eller en fly rig utan de kompromisser som kommer med traditionella loop switchers och allt-i-ett multieffektprocessorer.

Taylor Academy

För dig som vill börja spela gitarr. En av de största anledningarna till att nya gitarrister ger upp är bristen på  kvalitetsinstrument. Hög stränghöjd, dålig intonation eller diffust ljud kan förstöra en hel spelupplevelse . Därför har Taylor använt sig av sin design expertis och utvecklat nya Academy series. Målet var att få bort alla hinder som kommer i vägen, från känsla till ljud till pris. Resultatet är en gitarr som är lättspelad och hjälper dig låta bra från första ackordet. Taylor´s Academy serie kommer att inspirera alla, från nybörjare till erfarna spelare som letar efter en smakfull gitarr till ett bra pris.

 

LÄS MER>

Yamaha PSR-E363

Uppföljaren till vår mest sålda keyboard för nybörjare, Yamaha PSR-E353, är här! PSR-E363 bygger på samma framgångsrika koncept, men introducerar ny teknik som förut enbart funnits i dyra prisklasser! Vad sägs till exempel om inbyggt ljudkort?? Japp, du kan nu strömma inte bara MIDI-data utan även ljud till och från din dator! Detta gör att du kan spela in keyboardens egna ljud in i ditt musikprogram på din dator, och sedan lyssna på allting via keyboardens egna högtalare eller via hörlurar du ansluter till den. PSR-E363 har även fått utökad polyfoni (hur många toner som kan ljuda samtidigt) till 48, samt en utökad funktion under de inbyggda lektionerna, som lär dig hur du spelar med rätt dynamik.

 

LÄS MER>

Clavia Nord Stage 3

Nord Stage 3 är den femte generationen av den framgångsrika Stage-serien och nästa steg i Nords strävan att skapa det ultimata instrumentet för livemusikern. Den nya flagskeppsmodellen innehåller Nords senaste prisbelönta teknologi, däribland den kraftfulla Nord Lead A1-synten med stöd för samplingar, den kritikerrosade Nord C2D-orgeln samt en rejält uppdaterad piano och effektsektion – allt i ett portabelt kraftpaket.

Två kristallklara OLED-displayer, sömlösa övergångar vid program- och ljudbyten, utökad split-funktionalitet med crossfades och ett nytt Song List-mode gör Stage 3 mer intuitiv och flexibel än någonsin för livemusikern.

Panelen har tre separata ljudmotorer/sektioner; Piano, Orgel och Synt som kan användas i split och layer. Dessutom har Stage 3 två uppsättningar av hela panelen vilket gör det möjligt att använda 2 pianon, 2 orglar och 2 syntar plus effekter samtidigt.

PIANOSEKTION
Den uppdaterade pianosektionen har 2 GB minne (dubbelt från Stage 2EX) för vårt exklusiva Nord Piano Library, utökad röstpolyfoni (120 stereoröster), en helt ny ”Layer”-kategori med fylliga, dynamiska pianolayers samt nya kreativa pianofilter.

LÄS MER>

Roland RD-2000

RD-2000 är drömmen som blev sann för pianister som spelar live. Den har dubbla ljudmotorer som ger liv i Rolands bästa akustiska och elektriska pianon plus den finaste klaviaturen de någonsin haft i ett stage piano. Det finns massor av ensembleljud av högsta kvalitet för att klara alla musikaliska behov och dessutom två expansionsplatser för waves så att du har tillgång till ännu fler ljud. Med sitt innovativa nya användargränssnitt är RD-2000 den perfekta kontrollstationen för att arbeta med mjukvarubaserade instrument på scen.

 

LÄS MER>