• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
 • Hem
 • Noter
 • Solosång
 • På alla sidor omsluten - noterna
Solosång-Therese Martinson

På alla sidor omsluten - Noterna

Art. nr: 396394

Tillvalsprodukter

  396395

  På alla sidor omsluten - CD

  169,00 kr

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  149,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Nothäfte med alla sånger från Therese Martinsons album På alla sidor omsluten.
  Innehåller text, ackord och noter.

  Therese Martinson har musicerat sedan hon var liten. Det fanns ett piano i hennes barndomshem och det var där hon började spela och sjunga. Therese är kanske mest bekant som en del av makarna Martinson där hon sjunger och spelar dragspel. Mattias och Therese har skrivit sånger och spelat in flera skivor under årens lopp men detta är Therese första skiva i eget namn.

  Vännen, producenten och medmusikanten Emanuel Sandgren blev hastigt sjuk och dog sommaren 2014. Livet förändrades på många plan. Främst för Emanuels familj men även för alla de andra som fanns i hans närhet. Många varför utan svar blandades med sorg och saknad. En låtskrivarretreat till Israel hösten 2014 gav djupa intryck och öppnade upp för ny inspiration. Plötsligt fanns små frön till flera sånger. Efter resan bestämde sig Therese för att ta tid vid pianot varje fredag innan barnen kom hem från skolan. Ur detta växte nya sånger fram. Tanken var inte att skriva för att ge ut en skiva men då flera av de nära vännerna så småningom fick höra sångerna blev Therese uppmuntrad att gå vidare.

  Den engelska producenten och vännen Dan Weeks som bl.a producerat Mattias senaste CD (Helighet och härlighet 2012) blev eld och lågor över sångerna. Tillsammans med sina två bröder Matt och Willie skapade de musikalisk magi kring Thereses sånger.

  På alla sidor omsluten innehåller 10 sånger varav två är på engelska. En sång är skriven utifrån Thereses första barndomsminne – My fathers embrace. Den andra sången på engelska handlar om hur Emanuels änka Jenny väljer att tro att Gud är trofast trots alla frågor och all sorg. Therese ville liksom berätta för Emanuel att Jenny och pojkarna ändå hade det bra – trots allt.

  Flera av de svenska sångerna har texter hämtade från Psaltaren. Texter som rymmer känslor och tankar kring livets alla skiften. En sång handlar om nattvarden och Vi förtröstar har Mattias varit med och skrivit. Marias bön kom till i Israel i den by där den gravida Maria, Jesu mor träffade sin släkting och vän Elisabet. Trosbekännelsen är en tonsättning av en gammal bekännelse från Kalcedon år 451. Therese fann tröst i de gamla och sanna orden och tonsatte den för att lättare komma ihåg den.

  Så här säger Therese själv om skivan; ”Min önskan är att sångerna ska måla bilder av vår mänsklighet och av Guds storhet. Han känner oss. Älskar oss där vi är och som vi är. Jag hoppas att efterklangen av sångerna ska inge hopp. Vi är aldrig ensamma. Våga dela det som gör ont med andra. Våga förtrösta och ta steg mot att tro att Gud omsluter dig, håller dig i sin hand och att han vakar över dig. Alltid.”

  1. Trösta mig igen
  2. My Father's Embrace
  3. På alla sidor omsluten
  4. Vi förtröstar
  5. The Boys Are Doing Fine
  6. Fader Vår
  7. Förbarma Dig
  8. Nattvard
  9. Marias bön
  10. Trosbekännelsen

  Tillvalsprodukter

  396395
  På alla sidor omsluten - CD
  169,00 kr
  Finns i lager

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln