• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Trumpet/Kornett-Jan Utbult

Startklart 1 Trumpet

Art. nr: 384903

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 vardagar.

  169,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Startklart 1 är ett nybörjarmaterial för klassorkester eller orkester inom musik- och kulturskola. Materialet startar från grunden och inga förkunskaper behövs. Med Startklart 1 blir musiken svängig och glädjefylld med enkla medel och bara ett fåtal toner. Progressionen är långsam och tonförrådet i boken innehåller bara fem toner. Startklart 1 ger också en bra grund i notläsning och melodierna spelas unisont.

  Startklart 1 består av bok och ljudspår, där ljudspåren är minst lika viktiga som boken. Ljudspåren finns på Spotify och andra streamingtjänster. Alla 34 låtar är inspelade i två versioner, dels med hela orkestern, dels med enbart komp. Alla låtar har samma form: intro - melodi - mellanspel - melodi. Det är både roligt och musikaliskt utvecklande att spela tillsammans med en klingande förlaga.

  Tanken är att varje elev i orkestern ska ha sin egen bok. Genom att alla använder böcker i stället för lösa kopior ökar möjligheten att skapa och ge ut mer material i framtiden. För varje instrument finns ett elevhäfte.

  Häftet börjar med en kort historik, skötselråd och en beskrivning av instrumentets olika delar. Därefter följer en introduktion till puls och notläsning. När ett nytt moment introduceras visas detta tydligt i en informationsruta. I häftena finns också sex “stationer” med pysseluppgifter för träning av notläsning, notskrivning och teoretiska kunskaper. Längst bak i elev-häftena finns en grepptabell där tonerna i presenteras.

  LITE OM STÄMMORNA

  Svårigheten på trumpeten i början är ofta att hitta rätt tonläge. Noterat e1 (klingande d) är en bra start-ton då de flesta elever kan pricka tonen. De fem gemensamma tonerna ligger bra till och är de toner man oftast traditionellt startar med på trumpet och baryton.

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln