• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 10 000 produkter
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
Keyboards-Roland

Roland GO:KEYS

Art. nr: 395888

  Beställningsvara, kontakta oss!

  3 295,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 10 000 produkter
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Roland GO:KEYS är en nybörjarkeyboard av ovanligt hög kvalitet och med en modern approach till musikskapande och inlärning, med 61 tangenter och inbyggda högtalare.

  • 61 tangenter med pianotangent-form, med Ivory Feel (ytskikt med elfenbenskänsla) på de vita tangenterna
  • Inbyggda stereohögtalare på totalt 5W
  • Stor och tydlig LCD-display
  • 554 ljud fördelat på en mängd olika sorters instrument, hämtade från den betydligt dyrare JUNO-serien
  • Loop Mix-funktion: skapa loop-baserade låtar snabbt och enkelt i olika stilar - ingen förkunskap om musik behövs
  • Inbyggd Bluetooth-funktion: Strömma musik trådlöst från din smartphone/surfplatta, eller använd Rolands gratis appar
  • Ljudutgång för hörlurar eller för att ansluta till mixer/högtalare
  • Ljudingång för anslutning av alla sorters musikspelare via minitele
  • Möjlighet till batteridrift

  För första gången ger sig Roland in i budgetsegmentet av keyboards, men precis som med F-20 - deras första digitalpiano under 9 000 kr, som sedan hamnade under 6 000 kr - tar man sin höga kvalitet med sig nedåt i prisklasserna! Och istället för att göra en nybörjarkeyboard på samma sätt och med samma funktioner som i stort sett ALLA har sett ut i mer än tjugo år nu, så tänkte man nytt och frågade sig: Vill dagens begynnande musiker och musikskapare verkligen ha allt det där? Förmodligen inte! Men vad vill de ha istället?

  Ljudbanken på imponerande 554 ljud låter riktigt bra, bättre än allt annat vi hört i dessa prisklasser. Ljuden är fräscha, moderna, och framför allt: användbara. Förklaringen: En stor del (om inte alla?) kommer från JUNO-serien, en betydligt dyrare serie som till och med används av en del proffs. Standard-flygelljudet - keyboardens ljud no #1, som väljs när den startas - låter mer levande än det någonsin låtit i detta segment, något som är extremt viktigt för de som väljer detta som sitt första verktyg på vägen till att bli pianister. Men även stråkar och syntar imponerar stort.

  Ett tecken på nytänkandet från Roland och vad dagens unga musiker och musikskapare egentligen vill ha, är funktionen LOOP MIX. Först väljer du en stil, som t.ex. House, Drum 'n Bass, R&B eller Pop. Klaviaturen är sedan uppdelad i fem zoner, och i varje zon har du en loop per tangent av ett visst instrument, t.ex. trummor, bas eller synt. Varje zon kan ha en loop igång, och alla passar ihop med varandra vad gäller takt och tonart. Så det är bara att sätta igång och trigga loopar från tangenterna - och här behövs ingen musikalisk förkunskap alls, det är bara att leka! En oerhört rolig funktion, tro oss - vi har själv stått alldeles för länge vid vårt demo-ex i butiken...!!

  När du börjar få kläm på ditt loop-skapande kan du byta till CHORD-läget och själv med hjälp av klaviaturens vänstra del styra vilka ackord looparna skall spela över, samtidigt som du jammar loss med ett ljud du själv väljer på klaviaturens högra del. Eller så sätter du igång inspelningsfunktionen och förevigar din loop-mix! Vill du göra en traditionell inspelning går det också bra: välj ett ljud och tryck på rec och spela loss! Du kan sedan spela in fler instrument i lager ovanpå det första - upp till åtta stycken samtidigt, ett från varje kategori!

  En annan modern funktion är inbyggd Bluetooth! Har du en smartphone eller en surfplatta kan du trådlöst ansluta till din GO:KEYS för att öppna ännu fler möjligheter och funktioner. Du kan till exempel strömma ljud, vilket förvandlar hela din GO:KEYS till en lyxig Bluetooth-högtalare! Eller så kan du utnyttja den kostnadsfria appen Piano Partner 2, som ger dig tillgång till bakgrundskomp, lättare navigering av ljud, samt mini-spel som sätter ditt gehör och din notläsning på prov!

  De 61 tangenterna är inte vägda, men väl formade som pianotangenter, och de vita tangenterna har ett ytskikt som påminner om motsvarande på ett akustiskt piano. En riktigt skön spelkänsla som räcker långt för nybörjaren. En stor och tydlig LCD-display gör det lätt att göra inställningar och få en överblick över keyboardens funktioner.

  Inbyggda högtalare är alltid ett plus, och för sin storlek låter de kraftfullt och mycket bra! Vill du ha ännu mer av den välljudande ljudmotorn, finns en utgång på baksidan att koppla till en mixer (t.ex. Rolands GO:MIXER från samma serie produkter) eller en högtalare. Vill du tvärtom njuta av ljuden medan din omgivning kräver tystnad, så kan du i samma uttag koppla in hörlurar och fortsätta din musikaliska resa!


  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln