• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Sedan 1954
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
Digitalpianon-Roland

Roland RD-2000 - 88-tangenters Stagepiano

Art. nr: 393150

  I lager, skickas inom 1-3 vardagar

  24 995,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Sedan 1954
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  RD-2000 är det bästa och mest lyxiga stagepiano Roland tillverkar, med 88 vägda tangenter och modellerat pianoljud

  • 88 vägda tangenter av generationen PHA-50, med trä i de vita tangenterna samt escapement
  • Ljudmotorn SuperNatural Modeling ger helt modellerat och steglöst pianoljud
  • Över 1 100 ytterligare ljud fördelat på en SuperNatural- och en PCM-ljudmotor
  • Inbyggt ljudkort gör att du bara behöver en enda USB-kabel mellan pianot och datorn
  • Både MIDI och ljud skickas i båda riktningar via USB-kabeln
  • Stora möjligheter att styra både mjukvara och extern hårdvara
  • Upp till åtta ljud samtidigt över åtta zoner, med en stor mängd individuella parametrar per zon
  • Varje zon styr antingen interna ljud eller en extern ljudkälla via MIDI
  • Nio reglar med ljus-indikatorer som visar nuvarande läge
  • Åtta rattar för att styra näst intill alla parametrar i realtid, med ljus-indikatorer
  • Kombinerad pitch- och modulations-spak, PLUS två extra modulationshjul
  • Stor och tydlig LCD-skärm
  • 16 parters multitimbral, 8 parter kan styras från tangenterna
  • Över 80 olika effekter, med flexibla signalvägar
  • Uttag för USB-minne, för in- och uppspelning av ljudfiler m.m.
  • Audio Player för uppspelning av t.ex. backtracks
  • Trummaskin med över 200 olika komp
  • Möjlighet att expandera den interna ljudbanken med gratis ljud från Rolands Axial-hemsida
  • Alla vanliga funktioner, såsom transponering, oktavering, metronom, med mera
  • Flexibla och rejäla ljudutgångar: 2 x tele eller 2 x XLR som huvudutgång, 2 x tele på sub-utgång
  • Ingång för externa ljudkällor (dator, telefon, etc) i minitele-format
  • Möjlighet att ansluta hela fyra pedaler, för styrning av en stor mängd parametrar via olika sorters pedaler
  • Vanliga MIDI-portar för IN, OUT och THRU/OUT2
  • Portar för både USB-A och USB-B (USB-minne, resp. anslutning till dator)
  • Hörlursjack i stereotele-format
  • Sustainpedalen Roland DP-10 ingår

  Rolands RD-2000 ger dig en av de bästa pianoupplevelserna på stagepiano-marknaden, kombinerat med en alldeles lagom komplicerad/flexibel workstation! Det inbyggda ljudkortet och integreringen med mjukvaru-instrument gör den samtidigt till kanske den allra mest kompletta lösningen bland stagepianon!

  Många är de som håller Rolands senaste tangenter PHA-50 som de allra mest finkänsliga och dynamiska på marknaden, och vi håller med. De hänger verkligen med otroligt bra i minsta nyanser och det allra svagaste spelet. Tyngdmässigt ligger de någonstans i mitten av skalan, mellan de två ytterligheterna Yamaha och Clavia (Nord). De vita tangenterna innehåller äkta trä, men har fått både en plastkärna och ett stabiliseringsstift, för att verkligen minimera riskerna att träet slår sig och ändrar form/position. När tangenten kommunicerar med den inbyggda pianoljudmotorn, får du en upplösning på över 12 000 steg som återger din dynamik i minsta detalj! De har dessutom "escapement", alltså det lilla extra motstånd du känner ungefär halvvägs ned med tangenten på en akustisk flygel. Tillsammans med en mycket verklighetstrogen yta känner sig de allra flesta som hemma vid dessa tangenter! Tack och lov har även Roland inkluderat sin fantastiska sustain-pedal DP-10 i köpet.

  RD-2000 har egentligen tre olika ljudmotorer, och den som sköter de huvudsakliga pianoljuden heter SuperNatural Modeling. Sedan digitalpianots första dagar har den vanligaste tekniken varit "sampling", alltså att spela in en riktig flygel och spela upp ljudfilerna när man trycker på tangenterna. Men 2009 presenterade Roland världens första digitalpiano som inte hade några ljudfiler alls, utan skapade ljudet via "modellering". Det är alltså en digitaliserad, virtuell flygel under skalet, där ljudet skapas i stunden - helt beroende på ditt spel och din dynamik. Nu finns denna teknik i alla Rolands klaviatur i de högre serierna. Förutom att ljudet blir 100% steglöst och levande, får du möjlighet att förändra en stor mängd detaljer och akustiska fenomen i pianoljudet, samt påverka karaktären, volymen och tonhöjden - per tangent! Detta öppnar en värld av olika pianoklanger - så du får egentligen otroligt många pianoljud i samma instrument! Från början får du med 17 olika förinställda pianoklanger, eller "intoneringar", men det är enkelt att ta utgångspunkt i någon av dem och sedan börja finjustera och nå sitt eget favoritljud!

  Nästa ljudmotor är den SuperNatural-motor som fanns i föregångaren RD-800. Här jobbas det med en blandning av sampling och modellering, vilket ger en större steglöshet, dynamisk följsamhet och mer liv än om man bara använt sampling i samma storleksordning. Bland annat elpiano- och Hammond-ljud förlitar sig på denna ljudmotor. Den tredje ljudmotorn är en traditionellt samplad ljudmotor, så kallad PCM-syntes, och täcker in alla ljudkategorier, från stråk och blås till trummor och syntar. Dessa två motorer står för över 1 100 riktigt bra fabriksljud!

  Allt fler använder mjukvaru-instrument (plug-ins, "pluggar", VSTs, etc) när de spelar live. Utbudet är enormt, kvalitén är (oftast) helt fantastisk, och priserna är ofta förbluffande låga. Att göra RD-2000 särskilt redo för en enkel och smart integration med pluggar måste ses som ett genidrag från Roland. Till att börja med har RD-2000 ett inbyggt ljudkort. Det innebär att det genom USB-kabeln du ansluter mellan pianot och din dator kan skickas både MIDI och ljud! Du slipper alltså bära med dig ett extra, externt ljudkort (och alla sladdar som det medför) och kan istället bara ansluta en enda USB-kabel till din dator, och så är allt klart! Nästa steg som underlättar enormt, är hur du kan ställa in olika zoner och dess volymreglar till att styra olika pluggar, för att verkligen fullborda känslan av att dina pluggar bor i ditt RD-2000! Lägger du dessutom några minuter på att adressera de programmerbara rattarna samt kanske någon extra pedal till funktioner du ofta använder på dina pluggar, så behöver du snart inte ens titta på datorskärmen när du jobbar med och lirar dina mjukvaru-instrument!

  RD-2000 har växt till dubbla storleken jämfört med RD-800 när det kommer till antalet ljud du kan spela på samtidigt: från fyra till åtta. Ofta används ordet "part", men här använder Roland "zone" för att beskriva de enskilda byggstenarna i en multi-ljud-setup. Varje zone har - såklart - sin zon på tangenterna där det valda ljudet kommer att höras, men också sina egna inställningar när det gäller transponering, oktavering, effekter, pedal-funktioner, och en stor mängd andra parametrar som kan individualiseras! Detta skapar fantastiska möjligheter för att göra kreativa kombinationer av ljud och lyfta vilken låt som helst till nya höjder! Varje zon har sin egen volymregel (med ljusindikatorer som visar nuvarande värde!) och färgindikator: lyser lampan röd så skickas tangenternas signaler till den inbyggda ljudbanken, lyser lampan grön skickas signalerna ut som MIDI-noter både genom USB-kabeln men också ut genom de vanliga MIDI-portar som finns baktill på RD-2000. Några begränsningar finns när det gäller vilka och hur många zoner som kan använda vissa typer av effekter, och det är bara zon 1 som kan använda den modellerade pianoljudmotorn.

  Till vänster finner vi kontrollytan med de åtta multifunktionsrattarna. Två knappar till höger om dem styr vad de har för funktioner; antingen de som står tryckta vid rattarna, eller de som tabellen under rattarna anger. På detta sätt kommer du åt en stor mängd parametrar på ett smidigt sätt, utan att behöva snubbla över ett femtiotal rattar. Naturligtvis har du en uppsättning funktioner som är fri för dig att adressera till de funktioner just du behöver. För de som undrar över drawbars så går volymreglarna för zonerna smidigt att ställa om till att användas som drawbars. Längre vänster ut finns den klassiska kombinerade pitch bend- och modulationsspaken, och - mycket ovanligt - TVÅ extra modulationshjul! Snacka om möjligheter att styra över ljud och effekter! På tal om effekter finns här över 80 olika sorters effekter av otroligt hög kvalité - många av dem är digitala versioner av gamla historiska Boss- och Roland-effekter och är extremt trogna sina original. Till exempel den mycket omtyckta chorusen CE-1, den legendariska Space Echo, och det digitala delayet SDD-320. Effekterna är fördelade på individuella effekter per zon och globala effekter.

  Förutom de åtta interna ljud som kan styras från tangenterna, har RD-2000 möjlighet att spela upp ytterligare åtta ljud samtidigt - den är s.k. 16 parters multitimbral. Ljud 9-16 kan dock bara styras av inkommande MIDI-noter, antingen via USB-kabeln, MIDI-portarna eller genom att spela upp en MIDI-fil på ett anslutet USB-minne. Ett enstaka ljud på RD-2000 kalas för "Tone", och har direktknappar för kategorierna de delats in i. En Tone går inte att ändra och spara, utan dina egna inställningar gör du under "Program". Ett Program är en sammansättning av upp till åtta ljud, tillsammans med den enorma mängd inställningar du kan göra per zon. Du hittar även en knapp för "Scene", som fungerar som en setlist. Här lägger du upp dina Program och Tones i den ordning du skall använda dem, och kan fiffigt nog även lägga till kommentarer till varje - varför inte använda dem för att påminna dig själv om det där tonartsbytet ni nyligen lagt in, eller att det är du som ska räkna in nästa låt, etc!

  På USB-minnet kan du förutom MIDI-filer även spela in och spela upp ljudfiler, för snabba låtskisser respektive backtrack-situationer. Du kan också spara alla dina egna inställningar - extra smidigt om du skall spela på något ställe som redan har ett RD-2000, så slipper du ta med ditt eget! Behöver du backtrack i form av en trummis kan RD-2000 lösa det mycket smidigt: ombord finns en trummaskin med över 200 olika komp, som använder de inbyggda, högkvalitativa tr

  Missa inte erbjudanden!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev