• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Sedan 1954
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
Digitalpianon-Roland

Roland JUNO-DS88

Art. nr: 394097

  I lager, skickas inom 1-3 vardagar

  9 990,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Sedan 1954
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  JUNO-DS88 är ett portabelt stagepiano med 88 vägda tangenter, batteridrift och en mängd ljud och funktioner

  • 88 vägda tangenter av typen Ivory Feel G, med escapement och grym spelkänsla
  • 16 parters multitimbral, varav 2 parter kan styras från klaviaturen
  • Varje enskild patch kan ha upp till 8 vågformer, plus LFO, envelopes, med mycket mera
  • Över 80 inbyggda effekter, fördelade på fyra effektplatser
  • 8 spårs sequencer med loop recording och extremt djupa editeringsmöjligheter per spår
  • Inbyggt ljudkort möjliggör överföring av ljud via USB-anslutning till och från instrumentet
  • Speciellt DAW-läge, för detaljerad styrning av musikprogram direkt från instrumentet
  • Mikrofoningång samt dedikerade röst-effekter som t.ex. vocoder och auto-tune
  • Fyra reglar och fyra rattar, helt dedikerbara för snabba och smidiga förändringar
  • Uttag för USB-minne, för in- och uppspelning av MIDI- och ljudfiler, samt hantering av inställningar
  • Flexibel Rhythm Sequencer med loop-möjligheter
  • Enkelt att spela upp ljudfiler från klaviaturen eller padsen
  • Möjlighet att ladda in egna samplade ljud, eller ladda in gratis från Roland Axial
  • Rejäla utgångar i tele-format, ljudingång i minitele-format, två pedal-uttag, MIDI-portar (in/ut), hörlursuttag
  • Batteridrift via åtta stycken AA-batterier

  JUNO-DS88 är den första nivån stagepiano från Roland - och kanske världens mest prisvärda klaviaturinstrument... Det är nämligen totalt orimligt mycket denna maskin kan, i förhållande till vad den kostar!! Det är svårt att greppa hur mycket möjligheter Roland lagt in i JUNO-serien, och hur de i hela friden lyckats med detta i den prisklass vi befinner oss!

  Men låt er inte skrämmas av potentialen! Detta är ett otroligt lättanvänt digitalpiano där du bara behöver använda det som är aktuellt för dig och dina situationer - släpp tanken "Jag kommer nog inte utnyttja allt den kan", för det kommer ingen i hela världen göra!

  Om vi börjar från början har vi ett utmärkt digitalpiano i grund och botten. Ivory Feel G heter tangenttypen som Roland själva tagit fram, och den ger en ovanligt dynamisk och följsam spelkänsla för prisklassen. Tyngdmässigt ligger denna tangent i mitten av spektrumet, måhända en liten aning åt den lättare sidan. "Escapement" är det lilla extra motstånd du känner ungefär halvvägs ned med tangenten på ett akustiskt piano eller en akustisk flygel, och det finns återskapat i Ivory Feel G för att öka realismen i känslan. Och som det hörs på namnet får du en mycket angenäm yta på tangenten, som ger den bekanta texturen från de akustiska instrumenten.

  För den som gillar att skapa musik, och göra det snabbt och enkelt, finns det utmärkta verktyg ombord! En "loop sequencer" låter dig fånga inspirationen i ögonblicket och snabbt skapa ett arrangemang. Åtta spår innebär åtta olika ljud som du spelar in separat med, och du ställer själv in hur lång loopen skall vara. Låt loopen gå och lägg till saker allt eftersom - oerhört kul och inspirerande! Mängden inställnigar du kan göra per spår är helt otrolig, så här finns verkligen möjligheter att finjustera sitt arrangemang.

  Från tangenterna kan du styra två ljud samtidigt, eller två "parter". En part innehåller ett ljud (en "patch") samt en stor mängd inställningar som du kan påverka individuellt för den parten. Till exempel kan en part vara en oktav högre än de andra, ha andra effekter eller spelas bara från ett visst område på klaviaturen. JUNO-DS88 kan producera ljud från hela 16 parter samtidigt, men part 3-16 kan bara styras via MIDI, inte från tangenterna. MIDI kan beskrivas som en datafil över ett framförande på tangenterna, över vilka tangenter som tryckts ned, hur hårt, hur länge de hållts nere, o.s.v. Lite som den hålade pappersrullen på ett självspelande piano. Part 1-8 kan styras via den interna sequencern, och alla 16 parter kan styras av en MIDI-fil som spelas upp från ett USB-minne, eller från inkommande MIDI-data antingen via USB-porten eller via de traditionella MIDI-portarna.

  En patch kan innehålla upp till fyra "tones". En tone i sin tur kan innehålla en vågform (den minsta byggstenen, själva ljudfilen) om den är i mono, eller två vågformer om den är i stereo (med möjlighet att ha olika vågformer för vänster och höger kanal). Vidare kan du forma vågformerna med klassiska ljudverktyg såsom LFO:er, envelopes, portamento, med mycket mera! För den som tycker om att skulptera och förändra ljud finns här en helt otroligt djup värld som inte alls kunde förväntas av denna prisklass. Du har t.ex. över 4 000 vågformer att välja bland...

  Effekter är en mycket viktig del i nära nog alla keyboardljud, och här hittar du över 80 olika! Det ges också vissa möjligheter hur och var de kan placeras. Några av dem är dedikerade till sång, eftersom du imponerande nog kan koppla in en mikrofon i JUNO-DS88!! Det är inte många keyboards som har mikrofoningång, än mindre dedikerade effekter och volymregel. På tal om reglage finns fyra reglar och fyra rattar, där rattarna kan styra en mängd olika parametrar, varav fyra är assign-bara.

  Ytterligare en feature som inte många keyboards kan skryta med ännu, är ett inbyggt ljudkort! Det innebär att du via USB-kabeln till datorn inte bara skickar MIDI-data fram och tillbaka (som är det USB-porten är till för på alla dagens keyboards), utan att du även kan skicka ljud fram och tillbaka mellan dator och keyboard! Du slipper med andra ord ett extra, externt ljudkort när du vill spela in keyboardens egna ljud in i datorn - oerhört värdefullt! Och här blir det ju helt galet att JUNO-DS88 har mikrofoningång - du kan alltså till och med spela in med mikrofon utan att behöva externt ljudkort! Men inte nog med detta, JUNO-DS88 har ännu mer integration med en dator tack vare sitt särskilda DAW-läge (Digital Audio Workstation, alltså musikinspelningsprogram) där du kan styra och jobba med ditt musikprogram via keyboardens reglage, utan att behöva vända dig till datorn - flexibilitet i arbetssätt är aldrig dåligt!

  Och vidare på ämnet ovanliga och lyxiga funktioner: JUNO-DS88 kan ladda in ljudfiler, både andras och dina egna, samt nya ljud från Rolands hemsida! De allra flesta av dagens keyboards går inte att förändra någonting vad gäller sitt interna ljudsortiment. Enstaka ljudfiler går antingen att ladda in på tangenterna och spela som vanligt med, eller kan bli kopplade till varsin "pad" uppe vid loop-sequencern. Och tack vare en mjukvaru-uppdatering som kom i februari 2018 kan du nu ladda in flera olika ljudfiler i en och samma patch! Nya ljud hittar du på Rolands Axial-hemsida - gratis!! En mycket fin samling ljud från nu och förr, innehållandes instrumentljud av alla kategorier.

  Slutligen hittar vi en ordentlig uppsättning in- och utgångar. USB till dator har vi nämnt, men vi har också plats för USB-minne, för överföring av filer och inställningar. Rejäla tele-jack för höger och vänster ut, en minitele-ingång att koppla in telefon eller annan ljudkälla i (kanske för att repa till en låt?), riktiga MIDI-portar för anslutning till alla sorters musikutrustning, hörlursuttag, samt två pedal-jack för att kunna styra många olika funktioner med fötterna. Kronan på verket i flexibilitet - och återigen något extremt få andra keyboards kan skryta med - är möjligheten till batteridrift! Para ihop din JUNO med t.ex. Rolands batteridrivna, portabla (men kraftfulla!) PA-högtalare BA-330 och du har en grym uppsättning redo för gig utan att ens behöva ett strömuttag! Gatan, skogen, berget... You name it!

  Under "Filmklipp" ovanför denna text kan du se en presentationsvideo för JUNO-DS-serien, och under "Köp även till" ovan till höger hittar du användbara tillbehör!

  Missa inte erbjudanden!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev