• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Sedan 1954
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
Digitalpianon-Roland

Roland FP-90 WH - Vitt

Art. nr: 392907

  I lager, skickas inom 1-3 vardagar

  18 995,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Sedan 1954
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  FP-90 är ett portabelt digitalpiano från Roland, med 88 vägda tangenter och inbyggda högtalare.

  • Rolands senaste ljudmotor SuperNatural Modeling
  • Piano Designer-funktion
  • Inbyggd Bluetooth för trådlös kommunikation med appar
  • Rolands senaste och mest lyxiga tangenter PHA-50, innehållandes äkta trä
  • Kraftfullt inbyggt högtalarsystem med fyra element
  • Mikrofoningång med inbyggda effekter
  • 350 fabriksljud, många av dem uppdaterade, av hög kvalité
  • Obegränsad polyfoni för pianoljuden, 384 toner för övriga ljud
  • Ljus och tydlig skärm
  • Split, layer, transponering, metronom, och många fler funktioner
  • Inspelning och uppspelning av ljudfiler via USB-minne
  • USB-anslutning till dator för överföring av MIDI-data
  • Ljudingång för anslutning av t.ex. MP3-spelare, mobil eller dator
  • Två hörlursuttag, placerade på framsidan
  • Medföljande tillbehör: Nätadapter, notställ, sustain-pedal (Roland DP-10), manual


  FP-90 från Roland är uppföljaren till storsuccén FP-80. Många förändringar har gjorts, och enligt oss är de alla förbättringar! Ny design, nya tangenter, ny ljudmotor och nya fabriksljud är några exempel.

  Ljudmotorn SuperNatural Modeling återskapar ljudet av en flygel genom modellering, vilket innebär att ljudet inte bygger på traditionella samplingar (ljudfiler) utan beräknas och skapas i stunden av en avancerad processor-teknik. Till skillnad från att spela upp färdiga ljudfiler kan du därför förändra ljudet oerhört detaljrikt i realtid - precis som du vill ha det! I funktionen Piano Designer kan du per tangent ändra volym, tonhöjd och karaktär, men också akustiska egenskaper som t.ex. hur öppet flygelns lock skall vara, hur mycket resonanslådan ska resonera, hur mycket väsen pedalen skall föra, med mera.

  Har du en smartphone eller surfplatta kan du göra alla dessa inställningar i den kostnadsfria appen Piano Designer, som kommunicerar trådlöst med ditt FP-90 via Bluetooth. Där kan du även spara egna inställningar med kommentarer, eller ladda in färdiga inställningar som kända pianostämmare från världen över har gjort!

  Appen Piano Partner 2 - också den kostnadsfri - ger dig en bättre översikt över alla fabriksljud och funktionerna för split, layer, transponering och liknande, men öppnar också upp möjligheten att spela med bakgrundskomp i en mängd olika stilar! Appen analyserar vilka tangenter du trycker ner och vilket ackord de bildar, och gör så att bakgrundskompet följer ditt spel. Du kan även få upp de inbyggda sångerna på noter, samt ändra tempo på dem om du är sugen på att lära dig någon. Du får också ett mini-spel som gör det roligt att träna gehör och notläsning!

  Du kan även strömma ljud från dina musik-appar till ditt FP-90 över Bluetooth, eller ställa in en pedal att vända blad om du använder not-appar. Spelar du in musik på din bärbara enhet kan MIDI-data skickas trådlöst!

  Den nya klaviaturen PHA-50 har numera inte bara en yta som naturtroget efterliknar riktiga piano-tangenter - de vita tangenterna innehåller nu äkta trä! Men för att minimera risken att träet slår sig på grund av förändringar i luftfuktighet, är träet monterat på en plastkärna med extra stabiliseringsstift.

  Roland FP-90 har enligt oss ett av marknadens absolut bästa högtalarsystem när det kommer till portabla digitalpianon! Oftast är portabilitet lika med kompromisser och förminskning av högtalarsystemet, men de fyra högtalarna i FP-90 imponerar! En nyhet är att du nu kan justera bas, mellanregister och diskant direkt på panelen - mycket fiffigt!

  För de som gillar att sjunga är det enkelt att ansluta en mikrofon och lägga till effekter så som eko eller kompressor. Spelar du upp en låt från ett USB-minne kan du enkelt ta bort sången på den och vips har du en färdig bakgrund att sjunga till! Du kan även ändra tempo och tonart på låten oberoende av varandra; bra för t.ex. sånglärare så att låten passar eleven. Allt ljud som kommer ut ur högtalarna går även att spela in som ljudfiler på ett USB-minne!

  De flesta av inställningarna du gör - vilket/vilka ljud du valt, effekter, m.m. - kan sparas som en "registration" så att du slipper göra om dina val varje gång, och istället snabbt kan ta fram dina favoriter. Du kan även stega dig igenom dina registrations med en pedal, vilket gör att du t.ex. live kan byta till helt andra ljud och inställningar mitt i en låt utan att behöva sluta spela! Många fler funktioner går att tilldela pedaler, för att underlätta ditt spelande.

  Önskar du en mer elegant inramning av ditt FP-90 kan du köpa till möbelställningen KSC-90 samt pedalbalken KPD-90. Pianot är lätt att montera bort från ställningen om du har bråttom till övningen eller konserten. Vill du ha en portabel lösning finns många ihopfällbara stativ att välja på, kika uppe till höger under "Köp även till".

  FP-90 fick en strålande recension i den ansedda tidningen Keyboard Magazine som du kan läsa 61834" target="">här! Under "Filmklipp" ovan kan du se och höra FP-90 presenteras av Roland själva!

  Missa inte erbjudanden!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev