• Hem
  • Casio px-s3000 bk - svart
Digitalpianon-Casio

Casio PX-S3000 BK - Svart

Casio PX-S3000 är ett portabelt stagepiano med 88 vägda tangenter och inbyggda högtalare.

• Sannolikt marknadens mest kompakta och portabla stagepiano
    • Dynamiska piano- och flygel-ljud som korrekt återskapar flera av originalens akustiska fenomen
    • 700 inbyggda ljud, med allt från stråk och blås till syntar och gitarrer
    • 200 bakgrundskomp fördelat över en mängd olika genrer
    • 88 vägda Smart Scaled Hammer Action-tangenter, med ebenholtz- och elfenbens-textur
    • Elegant design med blanksvart yta och touch-knappar
    • Totalvikt på otroliga 11,2 kg
    • Kan drivas av 6 st AA-batterier eller den inkluderade nätadaptern
    • Inbyggd Bluetooth för uppspelning av musik och ljud
    • Stöd för appar via USB-anslutning, t.ex. Casios egna gratis Chordana Play
    • Rejäla ljudutgångar i stereo med tele-kontakter, samt dubbla hörlursuttag i minitele-format
    • Inbyggda stereohögtalare på 2 x 8W
    • USB-kontakter för både datoranslutning (MIDI-överföring) och för USB-minne (lagring)
    • 3 spårs MIDI-inspelning
    • Inbyggda effekter innehållandes reverb, chorus, m.m.
    • Pitch Bend-hjul samt två rattar för diverse funktioner
    • Split, layer, metronom, transponering, m.m.
    • Ljudingång för inkoppling av mobil, mp3-spelare, dator eller liknande

Ett stagepiano från Casio som överbrygger fler annars åtskilda områden!

Det första som slår en är formatet. Antalet stagepianon med 88 vägda tangenter av hög kvalitet med dessa mått och denna vikt är...inte många alls. Med den specialgjorda väskan blir detta bland de mest portabla lösningar som går att hitta! Många musikers ryggar tackar därmed Casio!

Inbyggda högtalare är också en ovanlig fördel som uppskattas extra mycket i en rad situationer, som t.ex. på torr-repet backstage innan spelningen, eller i studion när orken inte finns att starta igång hela dator- och ljudsystemet. Batteridriften öppnar helt nya möjligheter, som t.ex. den där coola live-musikvideon med unplugged-feeling det funderades på att göra mitt i skogen...

Designen är så klart något som talar sitt tydliga språk också, där hela den blanksvarta polerade panelen ser helt ren ut när pianot är avstängt - knappar och display syns först när allting slås igång! Färre lösa och rörliga delar är också en fördel för livslängden - färre saker kan slås av eller gå sönder.

Bluetooth är något som fler och fler anammar inom klaviatur, men det är långt ifrån alla modeller som stöder just uppspelning av musik och ljud via Bluetooth så som PX-S1000 och PX-S3000 gör. En life saver när den där cover-låten ska repas in och det råder delade meningar om hur originalet gick efter det där solot... Då är det bara att dra igång det på mobilen och lyssna via det redan inkopplade pianot - och avsluta debatten där och då!

Tangenterna och mekaniken har Casio gjort ett grymt bra jobb med att förbättra - spelkänslan är flera gånger bättre än tidigare modeller i Privia-serien. Så om du provat något från denna serie tidigare och inte kommit överens med tangenterna - prova ett S1000 eller S3000! Finkänsligheten för svaga och dynamiska passager finns nu där på ett helt nytt sätt än innan.

Andra tittade också på