• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
 • Hem
 • Musik & film
 • Ännu finns tid - cd
Pop/Rock-ENOK

Ännu finns tid - CD

Art. nr: 406786

  I webblager. Skickas inom 1-3 vardagar.

  159,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Tomas Enochsson släpper ny platta under namnet ENOK

  Americanasoundet uppdaterat med blås och texterna ännu mer ofiltrerade

  Efter ett uppehåll på flera decennier gjorde Tomas Enochsson comeback som artist på skiva med bandet Paradiset 2018. Nu är det redan dags igen, men denna gång på egen hand och under namnet ENOK. För första gången har Tomas anlitat en extern producent, Paul Biktor Börjesson, för att hålla i projektet. Resultatet är en delvis ny musikalisk dräkt och en helt annan upplevelse av processen.

  - Ja, verkligen, säger Tomas med eftertryck. Tidigare har alla arrangemang vuxit fram i replokalen med ett helt band som bollar och ger och tar. Den här gången skickade jag demos med sång och gitarr till Paul som sen jobbade vidare med förproduktion av materialet innan vi möttes i studion.

  Väl på plats tog musiken ändå form med ett helt band av studiomusiker som spelade tillsammans live.

  - Visst har vi klippt lite i efterhand, men i princip är det en liveinspelning från studion som nu finns på plattan. Det var en härlig upplevelse att få göra något vettigt under pandemin, säger Tomas och skrattar.

  Musiken står kvar med rötterna i americana-traditionen som Tomas odlade redan tillsammans med Paradiset. Efter bara några ögonblick noterar dock den uppmärksamme att det har tillkommit några ytterligare färger på paletten. En sektion med blåsare som adderar både värme och spets till den övriga ljudbilden och drar tanke och känsla flera grader åt rhythm & blues-hållet.

  Både text och musik kommer från Tomas egen penna och spänner över ett brett fält av ämnen. Här finns teologiskt influerade texter som ”Synd” eller ”I ditt namn”, men också regelrätta kärlekstexter som i ”Så vill jag älska dig” eller ”Ännu finns tid” och även naturlyriska ”Skapelsens sång”.

  - Texter har alltid varit viktiga för mig, men nu har det nog blivit viktigare än någonsin för mig att säga något tankeväckande. Jag är väldigt intresserad av apologetik, försvaret av tron och Jesu undervisning. Det börjar filtreras in i texterna. Jag vill inte linda in det jag har att säga av rädsla för att någon av annan åsikt eller tro kan bli störd.

  - På det sättet kan jag se upp till raka predikanter som Stanley Sjöberg eller Sebastian Stakset.

  Tomas nämner att Paul Biktor Börjesson kallar honom ”rock-poet”, men att han själv mer kanske kan se sig som någon form av apologet-poet. En försvarare och förklarare av tron, i ord och ton. Målgruppen är vem som helst, men kanske främst kristna människor, unga och äldre, som hans sånger kan trösta och glädja eller undervisa.

  - Vi befinner oss i ett ganska mörkt världsläge med krig och pandemi och hunger- och klimatkris. Mitt i allt detta behöver vi stå på något stadigt. Då är Guds ord viktigt och det är det som inspirerar de flesta av mina texter idag.

  Andra tittade också på

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln