• Över 10 000 produkter
  • Musik, film & noter
  • Noter
  • Musikteori
  • Kanonljud : allt om prylarna som ger det rätta ljudet
Musikteori-KG Johansson

Kanonljud : allt om prylarna som ger det rätta ljudet

149,00 kr
    • Över 10 000 produkter

Har du koll på ljudet när du spelar med ditt band? Ljudbearbetningen är en viktig del av hur det kommer att låta. Genom att känna till vilka tekniska hjälpmedel och effekter som finns, kan ni lättare få precis det sound som ni eftersträvar. Ljud, toner, och musik skapas i olika musikinstrument, kan sedan bearbetas på olika sätt, exempelvis reverb, delay, chorus med mera, och sedan förstärkas för att till sist låta i högtalare. Den här boken handlar om hur olika instrument frambringar sina toner, hur mikrofoner, bearbetning och förstärkning fungerar, och hur det förhoppningsvis kommer att låta så bra som möjligt. I boken behandlas områden som volym, mikrofoner, klangfärg, sampling, distorsion och mycket mer. Den guidar dig rätt i den djungel av prylar och tekniska hjälpmedel som finns, och beskriver för- och nackdelar med olika alternativ. Kanonljud vänder sig till alla som spelar i band och vill få till ett bättre ljud. Det är inte boken för dig som har arbetat som ljudtekniker i tio år. Men du som håller på med musik och som undrar om du ska satsa dina sparade pengar på ett chorus eller ett delay, och som inte riktigt vet vad skillnaden är mellan en phaser och en flanger den här boken är för dig! Kanonljud är skriven av KG Johansson, gitarrist, lärare och professor i rockmusik.

Andra tittade också på

INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln