• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Traditionellt-Erik Tilling

Hopp - CD

Art. nr: 313369

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 vardagar.

  59,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Erik Tilling är gitarristen som fångat både publiken och recensenterna med sina tre skivor.
  På några få år har han etablerat sig med sin lågmälda musik i gränslandet mellan lovsång och bönesånger med texter om Guds trofasthet trots att livet inte alltid är enkelt.

  Eriks tre tidigare skivor kan man se lite som en trilogi; "Göm mig i dina vingar"; dåtid – en bön till Gud om beskydd; "I skuggan av din nåd"; nutid – svaret på bönen om beskydd; och "I din hand ligger mina dagar"; framtid – vad som än sker håller Gud oss i sina händer.

  Skivan – "Hopp" – beskriver den naturliga fortsättningen, alltså hoppet om himlen.
  Men inte bara det att vi en dag skall komma till himlen utan att himlen är redan här och nu med oss i tiden. I varje ögonblick berörs tiden av evigheten, och denna beröring ger tiden en djupdimension.
  Med på skivan finns bland annat "S:t Patricks bön" som är en tonsättning av en irländsk hymn från 700-talet. Sången kommer att finnas med i bokförlaget Libris ungdomspsalmbok ”Ung Psalm” som kommer ut hösten 2006.

  Som tidigare håller Erik sig till spelandet, låtskrivandet, arrangerandet och producerandet och överlämnar själva sjungandet till Bengt Johansson, Joel Berggren, Millan Holm, Clas Vårdstedt och Malin Boqvist. Alla har tidigare varit med på Eriks skivor.
  Musikaliskt känns tonspråket igen med fiol, dragspel, akustiska gitarrer, bouzouki etc. Stänk av folkmusikaliska inslag blandas med lite mer poppiga arrangemang som även varvas med mer meditativa och sakrala tongångar.
  Även denna gång innehåller skivan en mix av egna sånger, en instrumental, psalmer i nytolkning och några sånger av Fernando Ortega, översätta av Erik.
   
  1. S:t Patricks bön (intro) 
  2. Hopp 
  3. Intill Dig 
  4. När jag ser din himmel 
  5. Bortom tid och rum 
  6. Var stund jag dig behöver 
  7. S:t Patricks bön 
  8. Soluppgång 
  9. Håll ut min vän 
  10. I ditt ansiktes ljus 
  11. Så går jag nu till vila

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln