• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
 • Hem
 • Musik & film
 • Musik
 • Lovsång
 • Sånger från andra sidan - cd
Lovsång-Dan-Erik Sahlberg

Sånger från andra sidan - CD

Art. nr: 389985

  I lager. Skickas inom 1-3 vardagar.

  59,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  'Late bloomers' brukar man kalla konstnärer som debuterar i mogen ålder. Men även om Sånger från andra sidan är Dan-Erik Sahlbergs debut som soloartist är det ingen musikalisk duvunge som släpper en skiva. Han har ett musikaliskt förflutet som keyboardist och sångare med band som Hoppets Horisont, Terranova och spelade i många år tillsammans med Bengt Johansson. Som flöjtist har han också spelat allt från folkmusik till klassiskt och anlitats i många sammanhang.

   

  En svår infektion för några år sedan, som sånär hade kostat honom livet, blev startskottet för den kreativa process och musikaliska nystart som nu resulterar i albumet Sånger från andra sidan. I processen som följde av att bokstavligen varit i 'dödens väntrum' kom musiken och sångerna starkt tillbaka i hans liv. På de flesta sångerna på skivan är både text och musik skrivna av Dan-Erik men här finns även sånger där han samarbetat med Maria Küchen, Martin Lönnebo och Göran Sahlberg.

   

  Nu har Dan-Erik Sahlberg samlat en del av de sånger han skrivit de senaste åren, och tillsammans med Christoffer Wadensten (Meadows ever Bleeding) och ett gäng rutinerade musikervänner spelat in dem på albumet Sånger från andra sidan.

   

  Man kan i Dan-Erik Sahlbergs musik höra influenser från såväl svenska artister som Tomas Andersson Wij och Peter Le Marc som amerikanska singer-songwriters som Jackson Browne och James Taylor.

   

  Läs Urban Thoms intervju med Dan-Erik Sahlberg i Tidningen Dagen där han berättar mer om skivan här: Intervju i Dagen: 395970">http://www.dagen.se/kultur/dan-erik-sahlberg-fick-en-andra-chans-i-livet-1.395970

   

  Sagt om Sånger från andra sidan:

  "Sånger från andra sidan" är en mycket rogivande och behaglig skiva där allvarets texter färgas med vacker musik.. .."Det är en konst att sätta ihop ett knippe sånger till en helhet där också lyssnandet blir likt en resa genom livet. Med hjälp av texter som handlar om livets alla skiftningar så uppstår välmående och Sahlbergs akustiska och relativt enkla uttryck håller i längden."
  - Peter Stolpestad, Tidningen Dagen

  "Sånger från andra sidan" är en mjuk, lyrisk resa med Dan-Eriks nyväckta funderingar kring sin tro, en lågmäld, akustisk produktion med texten i centrum.. .."En lovande debut."
  - Magnus Börjesson i Nerikes Allehanda

  "Det är en platta som börjar i mörker och slutar i ljus. Låten Ge mig tro (hopp och kärlek) kan ses som en parallell till det Peter Hallström berättat om, att inte ha en högre bekännelse än vad man klarar av. Jag tycker också den här skivan ger uttryck för en vuxen tro, inte fanatisk utan mer av en stadga i livet."

  8/10 av Radio Fyris

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln