• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Lovsång-Josefina Gniste

Djupare - CD

Art. nr: 409211

Tillvalsprodukter

  Djupare - Noter

  Djupare - Noter

  169,00 kr

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  169,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Det börjar närma sig albumrelease för Josefina Gniste. Nya skivan Djupare (David Media) släpps den 10/3 och är hennes tredje studioalbum i eget namn. Att släppa ett album inom genren svensk lovsång år 2023 är inte självklart. Men om det är någon svensk lovsångsledare som kan det så är Josefina Gniste definitivt en av dem. 

  Processen med nya skivan började med två frågor: Hur låter glädje nu? och Vad vill du Gud att vi ska sjunga nu? Under ca 2 års tid har Gniste tillsammans med ett stort antal låtskrivare och huvudproducenten Johan Åsgärde mejslat fram 10 sånger som nu är redo att presenteras som en helhet.

  Det är en helhet med stor mångfald när det gäller sångernas karaktär och uttryck, större än på någon tidigare skiva. Här finns många sånger att sjunga tillsammans, i gudstjänst och församlingsliv, men även sånger av mer förkunnande karaktär. Gniste har ända sedan tonåren haft förkunnande sång i sin tjänst och som en naturlig del av församlingssången;

  - Jag har längtat efter att få sjunga denna typ av sånger för fler. Den här kategorin av sånger har funnit med mig länge men det är första gången det spelas in och ges ut, säger Gniste.  

  Djupare innehåller nio nya sånger på svenska och en på engelska. Bland låtskrivarna finns bl.a. David André Østby, Vetle Jarendsen, Mathias Ekelyck, Anna Hamilton (HTB) och Ola Hedén. Även skivans huvudproducent Johan Åsgärde har varit med och skrivit ett antal sånger på skivan. Endast två av sångerna är översättningar från engelska varav en dem är den internationellt stora sången ’I speak Jesus’ som på svenska heter Proklamera namnet Jesus. 

  Då processen med skivan utgått från frågor snarare än tema var det utmanande att sätta en albumtitel. I sista sekund kom ordet som sammanfattade hela processen: Djupare. 

  - I både låtskrivande, tonarter, formgivning och sound - så har vi velat gå djupare. Det betyder att vi har behövt sträcka oss efter det som vi inte sett förut, konstaterar Gniste.

  På frågan om hur glädje låter kanske svaret blir Kom prisa Gud, Allt är möjligt eller varför inte Förlåten? På frågan om vad Gud vill att vi ska sjunga nu kanske svaret landar i Ingen är helig som Herren, Torka dina tårar eller Proklamera namnet Jesus? Eller så är det budskapet i Moses sång, det som ligger Gniste varmast om hjärtat, som kommer stanna kvar hos de flesta. Vad skivan och de olika sångerna kommer förmedla till varje lyssnare kan vi inte på förhand veta. Inte heller om någon tycker sig höra svaret på frågorna som satte i gång processen. Men det spelar mindre roll nu när vi har musiken i vår hand. 

  För vi vet att Djupare med sin mångfald av sånger målar bilden av en levande, god och kärleksfull Gud. Att den förmedlar en uppmuntran att lita, tro och tillbe Honom - trots allt. Att han är värd det. Vår bön är att musiken ska locka den som lyssnar till att gå djupare i sin efterföljelse och tillbedjan av treenig Gud. Både enskilt och tillsammans.

  CD-skivan är smakfullt formgett av Julia Martinsson.

  1. Kom prisa Gud 

  2. Förlåten 

  3. Ingen är helig som Herren 

  4. Allt är möjligt feat. Mathias Ekelyck 

  5. Torka dina tårar 

  6. Intimitet 

  7. Moses sång 

  8. Nåd 

  9. Proklamera namnet Jesus feat. Alfred Nygren 

  10. Eternities praise

  Tillvalsprodukter

  Djupare - Noter
  Djupare - Noter
  169,00 kr
  Finns i lager

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln