• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Gospel/Soul/R&B-Ole Börud

Keep Movin - CD

Art. nr: 376539

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 vardagar.

  69,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Ole's uppföljare till succéskivan "Shakin' The Ground"! En skiva som svänger hur gött som helst. En inspirerande och smakfull blandning av funk, soul, pop, rock och västkust!

  Med en fot i den amerikanska västkusten musik och den andra i soul och funk, skakade han om den musikintresserade publiken med sitt debutalbum "Shakin' the Ground", en explosiv blandning av läckra beats och sofistikerade arrangemang. Ryktet om honom spreds snabbt, inte minst bland utövande musiker som med tårar i ögonen kunde namndroppa gamla idoler som Pages, Bill Champlin och Airplay (jodå, Ole medverkade på tribute-plattan till David Foster!). Väntan på en uppföljare har varit intensiv men, till allas glädje, inte förgäves: "Keep Movin" erbjuder mer av samma sak, fast större och bättre.

  Musikaliskt befinner sig Ole fortfarande i landskapet mellan det sena 70-/tidiga 80-talets westcoast/AOR och soul/funk med själfull sång, sofistikerade arrangemang och kirurgiskt tight komp. Men Børud har vuxit både som låtskrivare och artist och tar "Keep Movin" ännu ett musikalisk steg framåt. Låtarna är bättre, med starkare och än mer oemotståndliga hooks, arrangemangen är om möjligt ännu mer genomarbetade och rytmsektionen är, tro det eller ej, ännu hårdare!

  Albumet rör sig obehindrat mellan sofistikerad pop och smutsig funk och blandar musikaliska influenser från artister så olika som Steely Dan och Prince i ett ljud som hela tiden är omisskännligt Børudsk. Detta inte minst på grund Børuds unika röst: lika kristallklar som funky och med bibehållen personlighet och själ.

  1. High Time  
  2. Rock Steady 
  3. Keep Movin 
  4. Awaiting Your Reply 
  5. Broken People 
  6. Make A Change 
  7. Heaven Is On My Side 
  8. She's Like No Other 
  9. Souls in Chains 
  10. Step Into My Light 
  11. Resting Day

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln