Välkommen till Marinas blogg

Som snickaren behöver sin verktygslåda, behöver en Kristen barnledare Nya Musik!

Utan sina verktyg blir det svårt att jobba för snickaren och så fungerar det även för en Kristen barnledare.

Det handlar om Biblar och musik för olika åldrar, Presenter med budskap, Ledarmaterial för olika grupper, Spel och filmer m.m. Dessa ”verktyg” som behövs för att undervisa, skapa tillväxtplatser och härlig gemenskap.

För mig har det varit så naturligt att vända mig till Nya Musik. Där har allt funnits under ett o samma tak, som en riktig stormarknad. Nu ser jag fram emot att få dela mina erfarenheter som barnledare, barnpastor och förälder. Vilka ”verktyg” passar bäst när vi bygger församling för alla generationer, vad kan jag ge min 12 åring i present eller finns det något bra material för att undervisa om de Kristna högtiderna. Ja, detta är exempel på frågor som jag kommer att skriva om här på bloggen.

Men även hur kan du som barnledare kan få hjälp att finansiera er verksamhet och praktiska tips både med storförsamlings perspektiv och med erfarenhet från den lilla församlingen.

För 40 år sedan startade jag min första barnkör. Då åkte jag och mamma till Jönköping och besökte Nya Musik. I postorderavdelningen mötte Rolf oss. Tillsammans med ”Nonne” fick vi hjälp att hitta både presenter till födelsedagar och nya noter till kören.

Vi köpte materialet till ”Vi i huset 22” och andra barnproduktioner. Sedan dess har jag fyllt både mitt hem och de kyrkor jag varit aktiv i med många produkter från Nya Musik.

Min önskan är att du ska få lite personlig service på nätet. Enkel rådgivning och coachning vad som funkar och vilka material som du bör ha för olika åldrar och grupper eller hur du som förälder kan vara med och investera i ditt barns liv för att skapa en god mylla för en personlig Tro.

Idag ger jag dig en musikprodukt som hett tips.

  1.  Vill du ha sånger i Gudstjänsten som skapar identitet, visar på en trygghet i Gud och ger tro till att stärkas i sin lovsång?
  2.  Är du förälder eller ledare till preteens eller tonåringar?
  3.  Har du barn och ungdomar som gillar att sjunga o spela?

NYHET är LIVET med DIG från David Media i samarbete med Leva Livet och soulchildren.

Här finns 11 sånger utvalda av tonåringar, och insjungna av tonåringar och även en sång som är skriven av en tonåring.

Materialet är på svenska och är en välproducerad CD och ett nothäfte med enkla arrangemang av Pelle Ankarberg.

Precis som du kanske köper något nytt klädesplagg på våren så kan du köpa en ny ”sångskatt” till församlingens barn, tonåringar o Gudstjänstliv. 

Mitt andra tips idag är att börja planera för påsken, den största kristna högtiden.

Beställ hem böcker, cd, dvd och olika ”kors” produkter eller presenter med budskap.

  1. Använd dessa i verksamheten i församlingens undervisning och som pris. 
  2. Gör en Påskkorg till skolan där du bor med både godis och påsk-produkter och ge den sedan som present inför palmsöndagen. Då kan lärarna plocka ur korgen under påskveckan och eleverna få mer kunskap om Varför vi firar påsk.
  3. Beställ material hur man gör en påskvandring och/eller fördjupningsmaterial som handlar om Vem Jesus är etc. Utmana dig att utveckla kreativiteten i undervisningen. Precis som man ofta gör ett julspel kan man göra ett påskspel. Det finns många sånger om korset och i ”Sjung lovsång tillsammans” hittar du en av de bästa och mest uppskattade påsksångerna av Niklas Hallman, nämligen ”Ut ur graven” nr. 125. Den fungerar även i skolsammanhang om man tar bort sista kördelen.

Missa inte den!

Så önskar jag dig Guds Välsignelse. Sätt på låt nummer 11 på Livet med Dig, gärna på repris/omtag och ta emot orden ”DU ÄR ÄLSKAD"

Gränna mars 2019

Med kärlek Marina