• Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Sedan 1954
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.

Stöd Erikshjälpen

Barnbibelkampanj

Köp Barnbiblar fram till och med den 31 januari och var med och stöd Erikshjälpens skolprojekt, Speed School, i Mali. För varje såld Barnbibel skänker vi 5 kr till detta arbete.

Intensivskola tar igen förlorad skolgång

I västafrikanska Mali finns hundratusentals barn som fått hoppa av eller som aldrig kunnat börja i skolan. Genom intensivutbildning i Speed Schools under ett år får barnen en andra chans – och kan sedan slussas in i ordinarie skola.

Den vanligaste orsaken är fattigdom. Föräldrarna har ofta själva ingen utbildning och vet inte vilka fördelar det ger deras barn att få gå i skolan. I stället ser man behovet av att ha hjälp av barnen hemma. Det är också därför som färre flickor än pojkar går i skolan. Det ses som deras uppgift att hämta vatten, ved och se efter syskon.

Långsiktigt och hållbart

Kvalitén i den reguljära skolan i Mali har tyvärr sjunkit under senare år, med överfulla klasser, brist på kvalificerade lärare och skollokaler. Intensivskolorna behövs – men vi arbetar också för att förändra situationen långsiktigt. Parallellt med intensivskolorna arbetar Erikshjälpen tillsammans med sina lokala partners för att förbättra kvalitén i de vanliga skolorna. Vårt mål är att intensivskolor en dag inte längre ska behövas i Mali utan att alla barn ska få börja i vanlig skola när de ska och kunna fullfölja sin skolgång.

TILL BARNBIBLARNA>


Artiklar i samma kategori

Rekommenderade artiklar

Missa inte erbjudanden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev