Lena och Otto Rimås

Lena och Otto Rimås är författarparet som har skrivit tillsammans ända från sin första bok 1978. Det har hittills blivit sju gemensamma titlar, varav fyra andaktsböcker, en själavårdsbok och två barnböcker. Otto har dessutom givit ut en fotobok, en bok om lärjungaskap och en sagosamling.

Lena och Otto är uppvuxna i Motala, där de också träffades under gymnasietiden. Efter genomförda studier till sjuksköterska respektive socionom gifte de sig 1974. Efter två års teologiska studier tillsammans på Nordiska Bibelinstitutet i Säffle flyttade de till Mariannelund 1978, där de sedan dess har arbetat som lärare på Mariannelunds folkhögskola. De har båda studerat vidare genom olika högskolekurser, bland annat pedagogik på Linköpings Universitet.

Genom sitt arbete på Mariannelunds folkhögskola har Lena och Otto också flera gånger om året sedan 1992 undervisat i Östeuropa, i samverkan med olika nationella bibelskolor. Flera av deras böcker är översatta till ryska, rumänska och engelska och används som studiematerial i olika kurser.

Deras böcker har givits ut på Förlaget Filadelfia, Dagen-huset, KM-förlaget och Libris. Sedan 2001 ger de ut sina böcker på eget förlag, LOR production. De svenska titlarna publiceras efterhand också som e-böcker och ljudböcker, de utländska som e-böcker.

Foto: LOR production / Otto Rimås och Mikael Jägerskog

Lena och Otto Rimås-Nyamusik