Här får du förslag  på det vanligaste programmet som man använder för att kunna läsa e-böcker på en dator. Observera att vi på Nya Musik bara säljer själva e-boken. Vi kan inte ge support på teknisk utrustning eller program. Där hänvisar vi till tillverkarnas egna manualer och support.


Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions är Adobes läsarprogram för e-böcker, och används för böcker i de vanligaste formaten PDF och Epub. Det fina med Adobe Digital Editions är att det fungerar som ett virtuellt bibliotek, där alla dina e-böcker lagras. Du behöver inte hålla reda på var på datorn dina bokfiler finns, utan du kan alltid komma åt dem inifrån Adobe Digital Editions.

Ladda ner Adobe Digital Editions här>

Det vanligaste formatet är Epub med vattenstämpel. Andra format är Epub – Adobe DRM, PDF – Adobe DRM, PDF – Vattenmärkt. Läs om alla format här>

Det är bra om du auktoriserar datorn mot ett Adobe-ID. Detta eftersom en bok med Adobes kopieringsskydd (DRM) annars låses till installationen av Adobe Digital Edition när du laddar ned den. Då kan du inte kan föra över e-boken till en annan enhet. Om du vill kan du hoppa över det steget. Du behöver bara auktorisera datorn första gången.

 

<Tillbaka till information om digitala produkter