• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
Sorgeböcker för barn-Elisabeth Olsson , Barbara Kjellström

Lillebror i mitt hjärta (om missfall)

Art. nr: 401353

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  179,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Erik är sex år och Joel är två. Snart ska det komma en bebis till i familjen. På kvällarna klappar Erik på mammas mage medan hon läser godnattsaga. Bebisen sprattlar som en fisk när han simmar runt där inne.

  En dag säger mamma att hon måste åka in till sjukhuset. När hon och pappa kommer hem igen berättar de att lillebror slutat sparka i magen och att han är död. Hur kan någon vara död, som inte ens är född?

  Erik vill inte gå till skolan, han vill inte ens leka med sin favoritkusin Sofie. Allra helst vill han bara gråta, men då kanske mamma blir ledsen. Då är det bättre att han blir arg, men det hjälper inte heller.

   

  Lillebror i mitt hjärta handlar om sorg och hur det är att förlora ett efterlängtat syskon.

   

  Boken vänder sig barn och deras familjer och är en hjälp i sorgbearbetningen när ett efterlängtat syskon dör redan i magen.

  Boken passar att läsas högt av en vuxen tillsammans med barn.

  Boken kan användes som ett verktyg vid sorgbearbetning.

   

  Sagt om Lillebror i mitt hjärta

   

  ”Det är viktigt att prata på riktigt om döden med barn. Boken ger vuxna och barn möjligheten att tillsammans sörja syskonet som dött och tillåta alla känslor som upplevs. Boken öppnar för samtal mellan barn och vuxen under sorgeprocessen.”

  Susanne Nilsson, Rektor, pedagog och sorgbearbetare

   

  "Boken tar upp det mesta om hur barn kan reagera och förklarar fint att de får reagera så. Den får 5/5.”

  Cecilia Hedberg, Barnmorska

   

  ”En underbart fin bok som på ett pedagogiskt och emotionellt sätt visar hur en familj bearbetar och genomgår sorgen och saknaden efter ett förlorat barn och en mycket saknad lillebror. Det är så mycket kärlek i denna bok.”

  Ingela Henriksson, Förskollärare, funktionsinriktad musikterapeut och spec.ped.

   

  ”Boken kan läsas för alla barn i förskolan och den innehåller många känslor; ledsen, orolig, arg, glad och blyg. Boken visar att barn kan bli respekterade och bekräftade oavsett vilka känslor de uttrycker i sitt sorgearbete.”

  Caroline Olsson, förskollärare

   

  ”En stark och ömsint berättelse, framställd på ett språk och med vardagliga situationer som ett barn lätt kan känna igen sig i. Jag rekommenderar verkligen den här boken.”

  Susanna Ekström, Barnmorska

   

  ”Jag tror det kan vara väldigt hjälpsamt för familjer att kunna samlas kring boken och låta den vara en guide i och igenom det smärtsamma och ofattbara.”

  Pekka Talamo, Samtalsterapeut

   

  ”Boken förmedlar på ett fint sätt vikten av att även syskon involveras och får reagera när ett barn dött innan födseln. Att få fantisera och bära med sig även detta barn tror jag är en viktig del i familjens läkningsprocess.”

  Karin Ängeby, Barnmorska

   

   

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln