• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
D0BEF6A1-9102-41A7-B9AA-5D814433489FCreated with sketchtool.
 • Hem
 • Böcker
 • Barnböcker
 • Lilla storasyster och jesus
Barnböcker-Gudrun Lundberg

Lilla Storasyster och Jesus

Art. nr: 396091

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  49,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  På utsidan ser den här familjen ut som vilken familj som helst, men det är ändå något som är annorlunda. Maja kallar sin storasyster Kajsa för sin Lilla storasyster! För Kajsa är stor utanpå men liten inuti! Medan Maja och bror har lärt sig att läsa så har Kajsa bara lärt sig skriva några få bokstäver ... Fast det finns fler sätt man kan vara annorlunda på. Och det som är annorlunda i den här familjen är att mamma och pappa tror på Jesus. Och det gör det ju lite besvärligt ibland, ja, rätt jobbigt faktiskt. Men Maja och Kajsa är väl iallafall inte sådana där ?religiösa? som Anna-Karins mamma säger att Majas pappa är?

  I boken Lilla Storasyster, som kom ut våren 2015, får vi möta Maja och hennes lilla storasyster Kajsa - en bok som handlar om hur det kan vara att växa upp med ett syskon som har en utvecklingsstörning. Nu är familjen tillbaka och nu handlar det lika mycket om hur det kan vara att växa upp i ett kristet hem, något som också det kan vara främmande och annorlunda för många. Vi får följa Lilla Storasyster Kajsa och hennes lillasyster Maja genom olika händelser och följa deras tankar och känslor, både om att vara annorlunda och att tro på Jesus och vad det kan betyda mitt i vardagen för en vanlig annorlunda familj.

  Sagt om Lilla Storasyster:
  ?En fin, varm och kärleksfull berättelse om hur det kan vara att ha ett syskon som är annorlunda. med många, såväl dråpligt roliga som allvarliga, jobbiga händelser, visar den hur det kan kännas. den berör verkligen och kan ge många tankar och funderingar runt detta ämne. Helt klart en bok som behövs!?
  ?Flerbarnsmor och lärare i grundskolan

  Sagt om Lilla Storasyster och Jesus:
  På ett ärligt och naturligt sätt belyser Gudrun tankar och frågeställningar man kan ha som barn när man växer upp i en kristen familj. De fina berättelserna och samtalsfrågorna berör och väcker tankar och känslor som leder till vidare samtal. Beskrivningen av att uppleva sig annorlunda men ändå vara älskad är ett viktigt budskap i vår tid. En generationsbok som berikar både ung och gammal och som jag varmt rekommenderar.
  ?Maria Nordberg, pastor och fembarnsmor

  Om författaren:
  Gudrun Lundberg bor med sin man Billy och deras tre barn i en by utanför Örnsköldsvik. Hon har själv erfarenhet av att växa upp med en utvecklingsstörd syster. Lilla Storasyster och Jesus är hennes andra bok.

  Om illustratören:
  Anna Malmborg har även illustrerat Gudruns första bok Lilla Storasyster. Hon är en kreativ människa som även bl.a. skapar dockor.

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln