• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Kapitelböcker-Lillemor Högerås

Resarna

Art. nr: 408764

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 vardagar.

  169,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Karin är arg. Så väldigt arg. För hur kan mamma och pappa bara bestämma att de ska flytta någon annanstans? Trots att de vet att hon lämnar sin bästa vän, deras härliga hus och den stora hemligheten. Eller vänta nu, hemligheten känner de ju inte till ... den stora mystiska hemligheten som bara hon och Maja vet om. Hemligheten som är både spännande och kanske lite farlig, men ändå så härlig. Den om att de kan resa i tiden ...

  Hemligheten började på kyrkogården, en mörk vinterkväll när hon och Maja var på väg hem. De hörde något och kanske såg de något också, men de visste inte vad. Senare gick Karin ensam tillbaka och smög in i kyrkan. Där hittade hon ett ark med ett meddelande till bara dem. Från den stunden börjar ett mystiskt äventyr där de träffar en speciell pojke och möter M och A och prinsessan och får ta del av ett omöjlig och fantastisk berättelse.

  Resarna är en spännande berättelse om många viktiga frågor, satta i Bibelns Egypten där vi får följa Mose och hans syster, Farao och den väldiga stora berättelsen om uttåget. Samtidigt speglar berättelsen Karins egna frågor kring svek, sorg och frihet, krig, hemligheter och förståelse för andra.

  Hur boken kom till med författarens egna ord: När jag var i 1012-årsåldern grunnade jag mycket på frågor som t.ex. varför det finns krig, om att svika eller bli sviken själv, att ha hemligheter, hur Gud är och vad som händer när en kompis plötsligt dör. De flesta, både barn och vuxna, tänker nog på liknande frågor. Jag prövade att "resa i tiden" ibland för att se hur det varit för andra i samma ålder som jag, men i andra tider och på andra platser. Jag funderade på om de hade andra frågor eller tänkte på andra sätt. Då dök äventyren upp i en historia som ständigt upprepar sig och som väcker både hopp, nyfikenhet och kanske ett och annat svar på frågorna. Så började boken om Resarna ta form!

  OM FÖRFATTAREN: Lillemor Högerås är leg.psykoterapeut, pastor i Equmeniakyrkan och barnsköterska. Hon är författare till åtta poesiböcker som tar upp existentiella frågor, en psykologibok om vår identitetsutveckling, två barnböcker och hon har medverkat i tre novellsamlingar. Lillemor är uppvuxen i Östervåla, Örebro och Västerås. Hon har sedan bott och arbetat bla på Öland och lever nu i Småland på en liten gård på landet ,utanför Misterhult, med sin man. Lillemor har fyra vuxna barn och är mormor och farmor till sex barnbarn.

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln