• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Kapitelböcker-Margareta Juhlin

Flyga med tranor

Art. nr: 407584

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar

  179,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  Ali och hans lillasyster Mitra lever ett vardagligt liv i en liten afghansk by. En dag måste familjen fly från Afghanistan, för att det är farligt att vara kristen där. Vi får följa med Ali och hans familj under flykten till Landet långt borta , både med bil och med båt och till fots. Till slut är de framme efter en strapatsrik resa.

  Väl i Sverige möts de båda syskonen av märkliga ting: Alla talar ett obegripligt språk och hundar går i koppel. I förskolan finns en uppsjö av leksaker, och i skolan får Ali tre skolböcker, en penna och vackra färgkritor, men måste lära sig att läsa och skriva baklänges. Det är inte lätt att veta hur man ska bete sig i det nya landet.

  MARGARETA JUHLIN är bosatt på en gammal gård i byn Hunshult i nordöstra Skåne. Gården Ateljé Ängeln ligger här vackert omgiven av göingsk natur, steniga hagar med betande får, granskog och åldriga stengärden. Här i sin ateljé finner hon den ro hon behöver för att kunna måla och skriva. Margareta målar framför allt änglar, blommor och fjärilar. Naturen har alltid varit hennes självklara inspirationskälla.

  Margareta Juhlin är kanske mest känd som Änglamålare , men har också gett ut ett antal böcker. Hon har tidigare arbetat som lärare på grundskolan, men också som svensklärare för både vuxna invandrare och invandrarbarn.

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln