• Snabba leveranser
 • Personlig service
 • Över 5000 artiklar
Kyrksidan
Kapitelböcker-Åke Olofsson

Den gyllene boken

Art. nr: 392894

  I webblager. Vi skickar inom 1-3 vardagar.

  139,00 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service
  • Över 5000 artiklar
  Dela:
  457A4241-B820-406B-9167-C26B27BF088FCreated with sketchtool.1A046288-8442-4F7F-B65F-1304429FE643Created with sketchtool.

  När Aram och hans pappa flydde från Syrien var det viktigt att ha en Bibel med. Men på flyktingboendet i Stockholm blev de hotade att något hemskt skulle hända, om de inte slutade läsa i den.

  I Storkyrkan möter de Angelica och hennes familj, som hjälper dem i väntan på Arams mamma och lillayster som finns i ett flyktingläger någonstans i Mellanöstern.

  När Angelica och hennes klass har ett projekt om Bibeln, får hon lära sig Den gyllene regeln. Och när Angelica själv tar bibelorden på allvar och låter dem vägleda henne, då först kan hon lösa den konflikt hon har med sin klasskompis.

  Angelica får också lära sig att Bibeln hjälpt och inspirerat människor i alla tider, både konstnärer och musiker. Dessutom tar en ängel med henne när hon sover till Bibelns tid och till viktiga händelser i kyrkohistorien ända fram till 1800-talets Stockholm.

  Denna bok är en omarbetad upplaga. Sagt om förra utgåvan:

  "Vilken härlig bok! Passar utmärkt till högläsning för skolbarn i låg- och mellanstadie­åldrarna. Författaren har verkligen lyckats med att aktualisera bibelordet på ett fräscht sätt. … Boken är varken sockersöt, eller förnumstigt from. Vilka vanliga, moderna barn som helst kan med lätthet identifiera sig med Angelica och hennes kompisar."

  – Budbäraren

  "På ett lättsamt sätt lär boken läsarna viktiga händelser i Bibeln och kyrkohistorien … Men det allra finaste i Åke Olofssons bok är funderingarna om hur man bör leva. Angelica upptäcker budordet om att man inte ska bära falskt vittnesbörd."

  – Sändaren

  "Tre flickor i årskurs 5 råkar in i en konflikt som de löser mycket smart genom att de kommer i kontakt med Den gyllene regeln. Med fantasins hjälp får läsarna följa med till pergamentrullarnas tid, boktryckarkonstens Gutenberg och Martin Luther."

  – Hemmets Vän

  "Angelica är tydligt och levande skildrad… Det är hennes tankar, funderingar och handlingar som bär upp berättelsen och för den framåt. Språket har ett lättsamt flyt och passar bra för den tänkta åldersgruppen. Boken har tydligt kristna förtecken som utifrån jultemat uttrycks på ett ödmjukt och väl avvägt sätt."

  – Bibliotekstjänst

  INSPIRERANDE NYHETER OCH ERBJUDANDEN!

  Prenumerera på nyhetsbrevet från Bokhandeln